Actueel

Actueel

Het European Conservation Center

Bij het European Conservation Center is het vooral de binnenkant die telt bij het gebouw in Alphen aan den Rijn. In zogeheten PauseBoxen® worden onder optimale condities en zonder energieverspilling kostbare, dierbare objecten opgeslagen.

Actueel

Nieuw woonhof op plek oude blikfabriek

Op de historische plek van de oude Verblifa-blikfabriek in Dordrecht komt een woonhof met 29 woningen. Een mooie nieuwe bestemming voor een unieke locatie, maar wel een project dat vanwege de betonnen vloer in de fabriekshallen behoorlijk wat voeten in de aarde had.

Actueel

Wooncomplex met hardloopbaan op het dak, dit is Central Park

Het allereerste wooncomplex ter wereld met een hardloopbaan op het dak. Niet voor niets is de bijnaam van het project Central Park op de Coltbaan in Nieuwegein The Fittest Building.

Actueel

Rookmelders verplicht vanaf 1 juli

Met een wetswijziging van het Bouwbesluit worden vanaf 1 juli 2022 rookmelders in álle woningen verplicht. Op iedere verdieping moet dan minimaal één goedgekeurde rookmelder (CE-keurmerk) hangen. Ook dienen melders aanwezig te zijn in besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen gaat.

Vacature

(Aankomend) Adviseur Bouwfysica en duurzaamheid

Als (aankomend) Adviseur Bouwfysica en duurzaamheid wacht je bij ons een bijzonder afwisselende baan.

Actueel

Verplichte verduurzaming bij ingrijpende renovatie

Bent u bezig met de renovatie van uw woning of een gebouw? Let dan goed op! Vanaf 1 februari 2022 gelden er nieuwe regels voor ingrijpende renovatieprojecten, waardoor u in veel gevallen verplicht bent om voorzieningen te treffen om hernieuwbare energie (HE) toe te passen.

Actueel

Bouw van Post Rotterdam gestart

Een woontoren van 155 meter hoog, een winkelcentrum en een luxe vijfsterrenhotel. Eind vorig jaar is gestart met de bouw van POST Rotterdam in het voormalige postkantoor van de stad. In de zomer van 2025 wordt het prachtige project, waarvoor KVMC op meerdere momenten als adviseur is ingeschakeld, afgerond.

Vacature

Vacature: Junior communicatie medewerker

KVMC is op zoek naar een ambitieuze (startende) communicatiemedewerker voor 24 tot 32 uur per week. Als junior communicatiemedewerker wacht je bij ons een bijzonder afwisselende baan.

Actueel

Niemand kan er meer omheen: Bijna-Energieneutrale Gebouwen (BENG) zijn de norm. KVMC helpt u!

BENG! Er wordt al jaren hard gewerkt in ons land aan een duurzamer gebouwde omgeving. Sinds begin 2021 is er een nieuwe regelgeving en moeten alle nieuwbouw vergunningsaanvragen voldoen aan de eisen voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG). KVMC helpt u!

Actueel

De medewerker centraal bij Google

In de bedrijfscultuur van Google staat de medewerker centraal en vinden ze een prettige werksfeer belangrijk. Vanuit die filosofie heeft KVMC technisch advies gegeven voor het kantoor van Google Nederland.

Actueel

Wonen op monumentaal landgoed

Op de monumentale buitenplaats Rosenburg ontwerpen we voor Arcade Wonen sociale nieuwbouw voor een kwetsbare doelgroep. Twee woongebouwen die als paviljoens in een prachtig herontwikkeld groen landschap komen te staan.

Actueel

Nieuwe studentenflats Sluisbuurt nóg energiezuiniger dan de BENG eist

De bouw van twee studenten- en jongerenflats in de Amsterdamse Sluisbuurt plaatste KVMC voor een enorme uitdaging. De woongebouwen moesten niet alleen voldoen aan de nieuwe strenge eisen van de Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG), maar de gemeente Amsterdam wil dat alle nieuwbouw ook nog eens 50 procent méér energiezuinig worden dan waar het nieuwe bouwbesluit om vraagt. Een ingewikkelde klus, maar KVMC vond de oplossing. ,,We hebben alles uit de kast moeten halen’’, zegt Theo Versluis.

Actueel

Advies KVMC leidt tot extra woonoppervlak in de Burgraadt

Na het vertrek van enkele huurders stond een deel van de ronde kantoorvleugel C van de Burgraadt jarenlang leeg. Eigenaar Van Twist Vastgoed bedacht het plan voor de transformatie tot dertig appartementen, kreeg toestemming van de gemeente en schakelde KVMC in als adviseur voor de installaties en bouwfysica.

Actueel

Nieuwsbrief nr.15

Terugkijkend op 2021 kunnen wij concluderen dat het op alle fronten een goed jaar is geweest. Niet alleen hebben wij met onze installatietechnische, bouwfysische, brandtechnische en duurzaamheidsadviezen mogen bijdragen aan vele uitdagende en spraakmakende projecten, ook hebben veel van onze collega’s de mogelijkheid gekregen om zichzelf door te ontwikkelen binnen hun vakgebied.

Actueel

Oud kantoorpand wordt woongebouw in gemengde leefwijk

The Switch is een hoogwaardig transformatieproject in de wijk Rijnhuizen, gelegen op ongeveer een kwartier van Utrecht. De oorspronkelijke kantorenwijk wordt ontwikkeld naar een gemengde leefwijk. Er blijven kantoren staan, maar de nadruk ligt op wonen en leven. In totaal verrijzen er 2500 woningen in de wijk Rijnhuizen.

Vacature

Vacature: Engineer Elektrotechniek

Als adviseur werk je zelfstandig projecten uit, speel je adequaat in op behoeften van onze opdrachtgevers, je onderhoudt d contacten en je creëert kansen om de dienstverlening van KVMC succesvol onder de aandacht te brengen.

Actueel

(Aankomend) Energieprestatie Adviseur

In verband met uitbreiding van onze werkzaamheden zijn wij op zoek naar gedreven, leergierige collega's met een bouwkundige achtergrond.

Actueel

BREEAM certificaat Corridor II te Breukelen afgegeven!

Net na onze vakantie heeft KVMC samen met het ontwerpteam van Corridor II te Breukelen een BREEAM Nieuwbouw en Renovatie certificaat mogen ontvangen. De Corridor II heeft een score van 62,66% procent behaald, goed voor 3 BREEAM sterren. Het pand is het nieuwe hoofdkantoor geworden voor het bedrijf Securitas Nederland.

Actueel

Wij gaan verhuizen!!

KVMC gaat verhuizen! Na ruim 10 jaar kantoor te hebben gehouden aan de Singel in Dordrecht verhuizen wij per 1 oktober 2021 naar de Burgemeester de Raadtsingel 93C. Hemelsbreed schuiven we circa 500 meter op. Niet zo ver, maar toch een wereld van verschil!

Actueel

Old meets new in Grasso: duurzaam met respect voor het gebouw

Kun je een 109 jaar oude machinefabriek duurzaam maken? Jazeker! Dat bewijst de transformatie van het monumentale Grasso in Den Bosch tot een bijna energieneutraal bedrijfsgebouw.