Actueel

Actueel

Niemand kan er meer omheen: Bijna-Energieneutrale Gebouwen (BENG) zijn de norm. KVMC helpt u!

BENG!! Er wordt al jaren hard gewerkt in ons land aan een duurzamer gebouwde omgeving. Sinds begin 2021 is er een nieuwe regelgeving en moeten alle nieuwbouw vergunningsaanvragen voldoen aan de eisen voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG). KVMC helpt u!

Actueel

De medewerker centraal bij Google

In de bedrijfscultuur van Google staat de medewerker centraal en vinden ze een prettige werksfeer belangrijk. Vanuit die filosofie heeft KVMC technisch advies gegeven voor het kantoor van Google Nederland.

Actueel

WONEN OP MONUMENTAAL LANDGOED

Op de monumentale buitenplaats Rosenburg ontwerpen we voor Arcade Wonen sociale nieuwbouw voor een kwetsbare doelgroep. Twee woongebouwen die als paviljoens in een prachtig herontwikkeld groen landschap komen te staan.

Actueel

Nieuwe studentenflats Sluisbuurt nóg energiezuiniger dan de BENG eist

De bouw van twee studenten- en jongerenflats in de Amsterdamse Sluisbuurt plaatste KVMC voor een enorme uitdaging. De woongebouwen moesten niet alleen voldoen aan de nieuwe strenge eisen van de Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG), maar de gemeente Amsterdam wil dat alle nieuwbouw ook nog eens 50 procent méér energiezuinig worden dan waar het nieuwe bouwbesluit om vraagt. Een ingewikkelde klus, maar KVMC vond de oplossing. ,,We hebben alles uit de kast moeten halen’’, zegt Theo Versluis.

Actueel

Advies KVMC leidt tot extra woonoppervlak in de Burgraadt

Na het vertrek van enkele huurders stond een deel van de ronde kantoorvleugel C van de Burgraadt jarenlang leeg. Eigenaar Van Twist Vastgoed bedacht het plan voor de transformatie tot dertig appartementen, kreeg toestemming van de gemeente en schakelde KVMC in als adviseur voor de installaties en bouwfysica.

Actueel

Nieuwsbrief nr.15

Terugkijkend op 2021 kunnen wij concluderen dat het op alle fronten een goed jaar is geweest. Niet alleen hebben wij met onze installatietechnische, bouwfysische, brandtechnische en duurzaamheidsadviezen mogen bijdragen aan vele uitdagende en spraakmakende projecten, ook hebben veel van onze collega’s de mogelijkheid gekregen om zichzelf door te ontwikkelen binnen hun vakgebied.

Actueel

Oud kantoorpand wordt woongebouw in gemengde leefwijk

The Switch is een hoogwaardig transformatieproject in de wijk Rijnhuizen, gelegen op ongeveer een kwartier van Utrecht. De oorspronkelijke kantorenwijk wordt ontwikkeld naar een gemengde leefwijk. Er blijven kantoren staan, maar de nadruk ligt op wonen en leven. In totaal verrijzen er 2500 woningen in de wijk Rijnhuizen.

Vacature

Vacature: Engineer Elektrotechniek

Als adviseur werk je zelfstandig projecten uit, speel je adequaat in op behoeften van onze opdrachtgevers, je onderhoudt d contacten en je creëert kansen om de dienstverlening van KVMC succesvol onder de aandacht te brengen.

Actueel

(Aankomend) Energieprestatie Adviseur

In verband met uitbreiding van onze werkzaamheden zijn wij op zoek naar gedreven, leergierige collega's met een bouwkundige achtergrond.

Actueel

BREEAM certificaat Corridor II te Breukelen afgegeven!

Net na onze vakantie heeft KVMC samen met het ontwerpteam van Corridor II te Breukelen een BREEAM Nieuwbouw en Renovatie certificaat mogen ontvangen. De Corridor II heeft een score van 62,66% procent behaald, goed voor 3 BREEAM sterren. Het pand is het nieuwe hoofdkantoor geworden voor het bedrijf Securitas Nederland.

Actueel

Wij gaan verhuizen!!

KVMC gaat verhuizen! Na ruim 10 jaar kantoor te hebben gehouden aan de Singel in Dordrecht verhuizen wij per 1 oktober 2021 naar de Burgemeester de Raadtsingel 93C. Hemelsbreed schuiven we circa 500 meter op. Niet zo ver, maar toch een wereld van verschil!

Actueel

Old meets new in Grasso: duurzaam met respect voor het gebouw

Kun je een 109 jaar oude machinefabriek duurzaam maken? Jazeker! Dat bewijst de transformatie van het monumentale Grasso in Den Bosch tot een bijna energieneutraal bedrijfsgebouw.

Actueel

De Sprong: Het eerste nieuwbouw appartementencomplex in Hoogvliet sinds jaren

Voor het ontwerp van een prachtig, modern en duurzaam appartementengebouw in het centrum van Hoogvliet neemt KVMC niet alleen de installatietechnische adviezen voor haar rekening. Ook verzorgt het Dordtse ingenieursbureau het advies van brandveiligheid, duurzaamheid en bouwfysica.

Actueel

Belangrijke wijzigingen doorgevoerd in het Bouwbesluit 2012

Per 1 juli 2021 zijn belangrijke wijzigingen doorgevoerd in het Bouwbesluit 2012 rondom brandveiligheid en duurzaamheid.

Actueel

Appartementen bouwen in een kerk

Ontkerkelijking is een van de oorzaken dat kerkgebouwen steeds vaker een andere bestemming krijgen. De Bonifatiuskerk in Dordrecht veranderde tientallen geleden van rooms-katholieke kerk in een poppodium. Nu worden er appartementen in gemaakt.

Actueel

Van bedrijventerrein naar woonwerkgebied

In Capelle aan den IJssel wordt bedrijventerrein De Mient herontwikkeld. Architect Sjouke Westhoff ontwierp de woningen en het appartementengebouw op De Nieuwe Mient, en projectontwikkelaar Puka kocht het aan. KVMC zou aanvankelijk adviseren over bouwfysica en brandveiligheid, maar dat werd meer.

Actueel

Hoge duurzaamheidsnormen voor The Style Outlets

Toen The Style Outlets opende was het eerste outletcenter in de regio Groot-Amsterdam een feit. Bij de realisatie wordt zwaar ingezet op duurzaamheid. KVMC staat hierin zowel de exploitant als de outlet-winkelier bij.

Actueel

De Ster wordt woontoren

Vastgoedontwikkeling Boelens De Gruyter en Profound Asset Management gaat het kantoorpand De Ster aan de Schorpioenstraat in Rotterdam veranderen in een woongebouw. Mecanoo architecten ontwierp 160 woningen en een aantal voorzieningen in de plint.

Actueel

In zes weken tijd van niets naar vergunning

In zes weken tijd van niets naar vergunning. In de Haagse wijk De Binckhorst vormen een aantal bedrijfshallen een typisch jaren ‘50 industrieel erfgoed. Ze vormen nu de basis van een nieuw woon- en werkplan.

Actueel

Certificaten GPR opleverfase torens Lomanlaan Utrecht

In samenwerking met Ballast Nedam, heeft KVMC voor Stichting Pensioenfonds van de Metalektro (PME) GPR certificaten aangevraagd voor 2 woontorens te Utrecht.