Bouw van Post Rotterdam gestart

Een woontoren van 155 meter hoog, een winkelcentrum en een luxe vijfsterrenhotel. Eind vorig jaar is gestart met de bouw van POST Rotterdam in het voormalige postkantoor van de stad. In de zomer van 2025 wordt het prachtige project, waarvoor KVMC op meerdere momenten als adviseur is ingeschakeld, afgerond.

305 appartementen

Over een jaar zal niemand het aan de Coolsingel meer ontgaan: de gigantische woontoren met 305 appartementen in 74 verschillende typen. Pal naast het Rotterdamse stadhuis én bij het oude postkantoor dat dankzij het nieuwbouwproject nieuw leven wordt ingeblazen.

Voor de bouw van de woontoren, die zal uitstijgen boven de hoogte van het gebouw van Nationale Nederlanden bij het Centraal Station, is de achterzijde van het voormalige postkantoor gesloopt. Een ingreep waarvoor de gemeente Rotterdam toestemming gaf na het raadplegen van experts en die ook is goedgekeurd door de Raad van State.

De nieuwe Coolsingel

Het andere deel van het legendarische postkantoor, een rijksmonument dat stamt uit 1923, krijgt een prominente plek in Post Rotterdam. Zo verrijst op de begane grond een indrukwekkende centrale hal die fungeert als openbaar hart van het pand met winkels, cafés en restaurants. ”Dit ambitieuze plan gaat werkelijkheid worden. Ik ben blij dat de verbouwing en herontwikkeling van POST Rotterdam gaat beginnen na meer dan tien jaar leegstand. Het prachtige monument in het hart van Rotterdam komt weer tot bloei met een hotel, horeca en 305 appartementen. Dat gaat veel levendigheid brengen aan de nieuwe Coolsingel die verandert in een groene stadsboulevard’’, zei wethouder Bas Kurvers eerder, nadat de laatste bezwaren tegen Post Rotterdam waren weggenomen.

Ook bij KVMC kijken we vol verwachting en trots uit naar het ´fonkelende sieraad´ dat POST Rotterdam zal worden. Nadat we in 2011 al door de eerdere ontwikkelaar waren gevraagd voor een second opinion over het ontwerp, werden we in 2016 door de huidige ontwikkelaar -de internationale Omnam Group- benaderd om advies uit te brengen over alle installaties in de woontoren en het rijksmonument.

Post Rotterdam