Van Label C tot EED

Wij adviseren u ten aanzien van alles wat u zou moeten weten over de wet- en regelgeving rond energiebesparing. Denk hierbij aan wetten en regels als Activiteitenbesluit (artikel 2.15 uit de wet Milieubeheer), EPBD, energielabel, MJA3 en EED. Wat betekenen al die afkortingen en wat staat er nu precies in die wetten? Waar moeten bedrijven nu precies aan voldoen en wanneer dan?

Alle organisaties dienen verplicht te besparen op energie. Dat geldt voor iedere eigenaar, huurder, verhuurder of gebruiker van een bestaand gebouw of industriƫle locatie. Alleen kent de wetten regelgeving rondom energie-efficiency momenteel zoveel overlap en uitzonderingen waardoor veel organisaties deze als zeer complex en onoverzichtelijk ervaren. Ingenieursbureau KVMC schept duidelijkheid in de wirwar van regelingen rondom energiebesparing voor bedrijven.

Om de doelstellingen op nationaal en Europees niveau te kunnen halen, zal de wet- en regelgeving waarschijnlijk alleen maar strenger worden. Er zijn intussen meerdere handhavers bij diverse omgevingsdiensten aangesteld die actief optreden. Zij kunnen organisaties forse sancties opleggen in de vorm van dwangsommen of boetes.

Het is niet gemakkelijk om wijs te worden uit de vele wetten, regelingen, uitzonderingen en vrijstellingen. Er gelden uiteenlopende regels voor grote of kleine gebruikers en voor verschillende typen bedrijfslocaties. Waaraan moet uw gebouw of industriƫle locatie minimaal voldoen? En wat moet u allemaal doen om binnen de regels te opereren?

Veel van de wet- en regelgeving hebben ingewikkelde namen en afkortingen. Zo zijn er wetten en regels als Activiteitenbesluit, EPBD, MJA3 en EED. Wat betekenen al die afkortingen en wat staat er nu precies in die wetten? Waar moeten bedrijven nu precies aan voldoen en wanneer dan? Middels ons overzicht regelingen, heeft u precies in beeld welke regelingen er allemaal bestaan en welke op uw organisatie van toepassing zijn!

Indien u na het lezen van dit artikel nog vragen heeft, dan kunt u gerust contact met ons opnemen voor meer informatie of een persoonlijk adviesgesprek. Met u bekijken wij graag hoe u kunt voldoen aan de diverse regelingen die er (gaan) gelden en hoe wij u kunnen helpen bij het omlaag brengen van het energieverbruik binnen uw organisatie.

KVMC - Van label C tot EED
KVMC - Van label C tot EED

Wilt u meer weten over de diensten van KVMC?
Neem dan contact met ons op.