Onderwijs

Onderwijs

Het grote scala aan kleedgedrag en activiteiten die mensen op verschillende plaatsen binnen onderwijsgebouwen ontplooien, lenen zich doorgaans niet voor een gelijkmatig (overal hetzelfde) klimaat. KVMC is gespecialiseerd in het vinden van oplossingen waarbij zowel degene die een paar uur stil zit achter zijn of haar bureau als degene die continu bezig is, zich behaaglijk voelt.

Wij maken daarbij zoveel mogelijk gebruik van de mogelijkheden die architectuur en constructies bieden. Hiermee kunnen de installatietechnische voorzieningen beperkt worden en ontstaan er gebouwen die zeer energiezuinig, onderhoudsvriendelijk en flexibel in het latere gebruik zijn.

Bij het ontwerp van een onderwijsgebouw wordt vaak gebruik gemaakt van Programma van Eisen Frisse Scholen. Dit biedt een drietal kwaliteitsklassen (A, B en C) voor een vijftal onderwerpen. Deze zijn energie, thermisch comfort, binnenluchtkwaliteit, visueel comfort en akoestisch comfort. KVMC heeft veel ervaring met het ontwerpen van ‘frisse scholen’. Door de verschillende disciplines binnen KVMC zijn wij kundig in het integraal adviseren inzake frisse scholen.