Het Waalkwartier Nijmegen

Het Waalkwartier

Op 9 september is de overeenkomst getekend voor de bouw van de laatste drie woonblokken, de Honig woontoren en een openbare parkeergarage in het Waalkwartier.

KVMC is trots om onderdeel te mogen zijn van dit ambitieuze project, waarin drie woonblokken en een woontoren worden gerealiseerd. In totaal worden er 2.200 woningen gerealiseerd. Met onze expertise op het gebied van energiezuinige en comfortabele woonoplossingen helpen we mee aan het creƫren van een toekomstbestendige wijk.

Een belangrijk onderdeel is de bouw van 440 woningen op het voormalige Honigcomplex. De woningen zijn ontworpen voor diverse doelgroepen en met oog voor de omgeving. Historische panden die blijven staan, krijgen een nieuwe bestemming voor onder meer horeca, een boetiekhotel, flexwerkplekken en cultuur.

In het project worden ook 100 sociale huurwoningen gerealiseerd, waaronder zeer waarschijnlijk 40 zorgwoningen. Daarnaast komen er 280 woningen in de vrije sector, waarvan een deels als grondgebonden woningen. De oplevering van de laatste woningen wordt eind 2029 verwacht.

Met ons integraal advies dragen wij met trots bij aan deze duurzame wijkontwikkeling en aan woningen die klaar zijn voor de toekomst.

Locatie: Nijmegen Opdrachtgever: Lingotto

Onze blogs