Een duurzaam en toekomstbestendig woonproject

Dubbeldam InBloei is een uniek woonproject in het groene Dubbeldam waar moderne architectuur, duurzaamheid en biodiversiteit samenkomen. Het project omvat 50 grondgebonden koopwoningen, waaronder energiezuinige herenhuizen, 10 twee-onder-een-kapwoningen en 8 vrijstaande villa’s op riante kavels. Deze woningen worden gerealiseerd in een zeer groene, klimaat adaptieve omgeving compleet met een collectieve binnentuin waar kinderen veilig kunnen spelen en buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.

KVMC’s bijdrage aan een toekomstbestendig ontwerp

KVMC speelt een essentiële rol in de duurzame en energie-efficiënte inrichting van het project. Onze adviezen richten zich op het integreren van duurzame installaties, het versterken van de biodiversiteit en het ontwerpen van een comfortabel binnenklimaat. Van installatietechniek tot bouwfysica: onze expertise draagt bij aan een toekomstbestendige en leefbare omgeving waar energie-efficiëntie en comfort centraal staan.

Een groene wijk in ontwikkeling

Het plan van Waaijer Projectrealisatie sluit perfect aan bij de duurzame ambities voor dit gebied. De wijk krijgt een groen karakter, met goede ontsluitingen naar de binnenstad, snelwegen en het buitengebied van Dordrecht. Na jarenlange voorbereiding zetten we met Dubbeldam InBloei een mooie stap in de stadsontwikkeling van Dordrecht. We kijken uit naar de verdere samenwerking met Waaijer en gaan de plannen verder uitwerken naar een definitief ontwerp.

De verkoop van de woningen start op 23 oktober 2024, met een verwachte oplevering medio 2026.

Locatie: Dordrecht Opdrachtgever: Waaijer Projectrealisatie Ontwerp: KAW Architecten

Onze blogs