Certificaten GPR opleverfase torens Lomanlaan Utrecht 

Certificaten GPR opleverfase torens Lomanlaan Utrecht

In samenwerking met Ballast Nedam, heeft KVMC voor Stichting Pensioenfonds van de Metalektro (PME) GPR certificaten aangevraagd voor 2 woontorens te Utrecht.

GPR gebouw meet duurzaamheid van woning- en utiliteitsbouw. Elke woontoren is op 5 verschillende thema’s getoetst. Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde.

Hier zijn 2 prachtige scores uitgekomen van een gemiddelde 7,3 voor de 5 thema’s.

Deze torens zijn getoetst op een as-build situatie. De mooie scores geven hiermee goed weer dat vele ambities aan duurzaamheidsmaatregelen zijn uitgevoerd. Zo is er extra aandacht besteed aan water door bijvoorbeeld het gebruik van waterbesparende douches, maar ook doormiddel van hemelwater niet op de riolering te koppelen maar via het oppervlaktewater af te voeren. Ook is er extra zorg besteed aan de luchtkwaliteit en sociale veiligheid van het gebouw en de woningen.

Ook geïnteresseerd in een GPR berekening of certificering? Neem contact met ons op. Naast GPR berekeningen kunnen wij ook de mate van circulariteit van een gebouw inzichtelijk maken met de GPR software.

Onze blogs