Wij gaan op vakantie!  Week 31 en 32 heeft KVMC een collectieve vakantiesluiting

De Sprong: Het eerste nieuwbouw appartementencomplex in Hoogvliet sinds jaren 

Voor het ontwerp van een prachtig, modern en duurzaam appartementengebouw in het centrum van Hoogvliet neemt KVMC niet alleen de installatietechnische adviezen voor haar rekening. Ook verzorgt het Dordtse ingenieursbureau het advies van brandveiligheid, duurzaamheid en bouwfysica.

De Sprong wordt het eerste nieuwbouw appartementencomplex in Hoogvliet sinds jaren. Na een lange tijd van stilstand in het stadshart van Hoogvliet hebben Zuidwest-7 Projectontwikkeling BV en SvE Group de eerste stap gezet naar een nieuw en modern centrum. De Sprong wordt een luxe appartementengebouw aan het marktplein aan de westzijde van het centrum. Behalve twee prachtige penthouses, 100 riante toekomstbestendige koopwoningen met royale balkons komt er ook een mooie mix aan huurwoningen beschikbaar. Daarnaast komen er in de plint van het appartementencomplex diverse voorzieningen. Denk hierbij aan eventueel een gezellige huiskamer waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten, maar ook voorzieningen zoals bijvoorbeeld een apotheek of een dokterspraktijk. Voor ieder wat wils en voorzien van alle gemakken, zoals Zuidwest-7 Projectontwikkeling BV en SvE Group zeggen.

Combinatie van functies binnen één gebouw

Deze Haagse projectontwikkelaar vroeg KVMC om alle advies bij het ontwerp te verzorgen. Wij zien steeds vaker zulke combinaties van functies binnen één gebouw. ,,Bij deze woningbouw komt wel heel veel kijken’’, stelt Theo Versluis. ,,De drie gebouwen moet je los van elkaar beoordelen, maar vanwege de vele schakelingen tegelijkertijd juist ook weer in relatie tot elkaar. De woontoren zorgt bijvoorbeeld weer voor schaduw bij het andere gebouw. Verder is het van belang om in een vroeg stadium te weten wat de wensen van de nutspartijen zijn, zodat die meegenomen kunnen worden in het bouwkundig ontwerp.´´

De omgevingsvergunning voor De Sprong, dat is ontworpen door Groosman Architecten, werd nog eind vorig jaar ingediend. Dit was de nadrukkelijke wens van de ontwikkelaar was en het ontwerpteam heeft hier aan voldaan. Daarmee viel het ontwerp onder de EnergiePrestatieCoëfficiënt. Wanneer de omgevingsvergunning na 1 januari 2021 was ingediend, zou het aan de nieuwe BENG eisen moeten voldoen, waarmee de haalbaarheid onder druk zou komen te staan.

Onze blogs