Phase Change Materials voor gemeentehuizen Westland 

Phase Change Materials voor gemeentehuizen Westland

Vorig jaar won ons team, consortium De Groene Schakel, de DBFMO voor een tweetal nieuw te bouwen gemeentehuizen voor de gemeente Westland. Ingenieursbureau KVMC heeft hier een belangrijke rol gehad als installatietechnisch-, bouwfysische-, brandveiligheid- en duurzaamsheidadviseur. Het integrale ontwerp scoorde op zowel het onderdeel comfort werkomgeving als duurzaamheid een 9!! Inmiddels is de bouw in volle gang en willen wij u vertellen hoe wij met ons team een 9 hebben weten scoren op het aspect duurzaamheid!

Het duurzame ontwerp van de gemeentehuizen bestaat uit een interessante samenstelling van duurzame aspecten. Zo zijn de twee stadskantoren in eerste instantie al duurzaam ontworpen in verband met de toepassing van HR+++ beglazing en goede isolatie. Daarnaast bevatten beide kantoren een energieproducerend atrium, hoog rendement warmteterugwinning in de luchtbehandeling, energiezuinige LED-verlichting en wordt er een hoge mate van comfort gerealiseerd door de toepassing van klimaatplafonds.

Naast deze duurzame toepassingen in de stadskantoren worden deze ook voorzien van state of the art duurzame installaties. Zo wordt er voor de energievoorziening van de gebouwen voorzien met de toepassing hoog rendement warmtepompen, gemiddeld 400 PV-panelen per gebouw en de toepassing van Phase Change Materials (PCM). De ontwerpen zijn beide voorzien van PCM-buffers welke energie kunnen bufferen en opslaan.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan zowel het gemeentehuis Westland aan de Verdilaan als het kantoorgebouw op de Laan van de Glazen Stad in Naaldwijk. Na het gereedkomen van de ruwbouw zijn de verschillende partijen op dit moment bezig met de afbouw. Zo zijn de meeste plafonds, vloeren en tussenwanden aangebracht.

Wij houden u middels onze website graag op de hoogte van dit prachtige project!

Onze blogs