Samenwerking in BIM bij Ingenieursbureau KVMC 

Samenwerking in BIM bij Ingenieursbureau KVMC

Samenwerking in BIM bij Ingenieursbureau KVMC. Samenwerking door de toepassing van Building Information Modelling (BIM) is inmiddels gemeengoed binnen ingenieursbureau KVMC.

De achterliggende jaren hebben we vele projecten in BIM gerealiseerd. BIM kan het ontwerpproces transparanter maken voor opdrachtgevers en ontwerppartners, omdat iedereen direct inzicht heeft in de gevolgen van de ontwerpkeuzes. Zo kan er op een efficiënte manier voor worden gezorgd dat een gebouw optimaal voldoet aan de eisen en wensen van de opdrachtgever. Revit in het ontwerpproces. We merken dat het belangrijk is tijdens het ontwerpproces voortdurend aanpassingen te kunnen doen. Met tools als Revit is KVMC in staat beter te berekenen, communiceren en te visualiseren voor opdrachtgevers en ontwerppartners. Dit werkt voor alle betrokken partijen bij het ontwerpproces prettig. Dit verbetert onze technische mogelijkheden en zorgt ervoor dat onze systemen naadloos kunnen worden geïntegreerd in het totale proces. Ontwerpaanpassingen worden gevisualiseerd. De BIM-methode moet leiden tot een veel betere integratie en samenwerking tussen alle partijen die zijn betrokken bij de bouwwerkzaamheden, zowel tijdens de ontwerpfase als bij de realisatie van het project. Dit verschaft duidelijkheid in de samenhang tussen het architectonische ontwerp, de bouw en het ontwerp van technische installaties. De methode biedt real time inzicht in de gevolgen van ontwerpaanpassingen en -variaties. Deze ontwerpaanpassingen kunnen tot in detail worden gevisualiseerd (zie afbeelding) voor een betere afstemming tussen de ontwerppartners. Dit resulteert in een aanzienlijke vermindering van de faalkosten tijdens de bouw en verbetert de planning van de logistieke processen tijdens deze fase. KVMC ambieert binnen de installatiesector voorop te lopen met de toepassing van BIM en voert vele projecten uit op basis van deze methode.

Ook benieuwd wat KVMC voor u op het gebied van BIM kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met KVMC op 078 – 651 03 00 of stuur een e-mail naar info@kvmc.nl

BIM

Onze blogs