Subsidies voor verduurzaming

Het aanvragen van subsidies voor duurzame energieoplossingen en energiebesparende maatregelen kan complex en tijdrovend zijn, vooral als het gaat om de keuze voor de meest rendabele maatregelen. Er zijn diverse subsidiemogelijkheden beschikbaar om zowel bedrijven als particulieren te ondersteunen bij het verduurzamen van hun panden en het stimuleren van innovaties in duurzame energie.

Deze subsidies bieden financiële steun voor de implementatie van energie-efficiënte technologieën en duurzame energieprojecten, waardoor het niet alleen makkelijker wordt om te investeren in duurzaamheid, maar ook om aanzienlijk te besparen op de totale kosten. Wij helpen je graag met maatwerkadviezen om optimaal te profiteren van deze subsidies.

Belangrijke subsidieregelingen

Deze subsidies zijn ontwikkeld om bedrijven en particulieren te ondersteunen bij het verduurzamen van hun panden, het implementeren van energiebesparende maatregelen en het stimuleren van innovaties in duurzame energie. Niet alleen de projectkosten, maar ook het door ons gegeven maatwerkadvies kan worden gesubsidieerd door het RVO.

Een overzicht van enkele subsidies:

  • Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE): Richt zich op woningeigenaren en zakelijke gebruikers die willen investeren in duurzame energieoplossingen om hun woning te verduurzamen.
  • Energie-investeringsaftrek (EIA): Biedt belastingvoordelen voor alle ondernemers die onder de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting vallen. Een gedeelte van de investeringskosten kan worden afgetrokken van de winst.
  • Subsidieregeling Verduurzaming VvE’s (SVVE): Specifiek bedoeld voor Verenigingen van Eigenaren, woonverenigingen en wooncoöperaties die hun gebouwen willen verduurzamen.
  • Duurzame Maatschappelijke Vastgoed (DUMAVA): Ondersteunt subsidie initiatieven om maatschappelijk vastgoed energiezuinig en toekomstbestendig te maken.

Maatwerkadviezen bij KVMC

Bij KVMC zijn we gespecialiseerd in het leveren van maatwerkadviezen die je helpen om optimaal te profiteren van deze subsidies. Met onze certificering als maatwerkadviseur volgens de BRL 9500 en de NTA 8800 stellen wij adviezen op die voldoen aan de eisen voor de verschillende subsidies. In deze maatwerkadviezen wordt omschreven welke maatregelen het meest voor het desbetreffende gebouw besparen, wat de investeringskosten zijn en in hoeveel jaar de maatregelen ook weer terugverdiend zijn.

Optimaal rendement

Ons team van deskundige adviseurs zorgt ervoor dat jouw aanvraag voldoet aan alle gestelde eisen en de RVO-verplichte maatwerkadviezen. Hierdoor kun je niet alleen bijdragen aan een duurzamere toekomst, maar ook aanzienlijk besparen op je investeringen in energiebesparing en duurzaamheid.

Advies waar je op kan bouwen

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Samen realiseren we jouw duurzaamheidsdoelen en zorgen we ervoor dat je optimaal gebruik kunt maken van de beschikbare subsidies. Bij KVMC staan wij klaar met advies waarop je kunt bouwen.

Benieuwd naar onze projecten waarin we bestaand vastgoed mochten verduurzamen? Bekijk ze hier.

Onze blogs