WEii-methode, de Werkelijke Energie intensiteit indicator

Werkelijke Energie intensiteit indicator

Met de WEii-methode, de Werkelijke Energie intensiteit indicator wordt op een gestandaardiseerde manier duidelijk gemaakt hoeveel een gebouw per vierkante meter per jaar verbruikt. KVMC beschikt binnenkort over de bevoegdheid om gecertificeerde WEii-scores af te geven voor gebouwen.

Op deze manier krijgen gebouweigenaren direct inzicht in de daadwerkelijke energieprestaties van hun gebouw in vergelijking met soortgelijke gebouwen in hun sector, in plaats van een puur theoretisch inzicht. Bovendien ontstaat er direct een beeld van hoever je bent verwijderd van Paris Proof of zelfs een energieneutraal gebouw.

Wat houdt de WEii-score in?
De WEii-score van een gebouw wordt vastgesteld aan de hand van het werkelijke, gemeten, energiegebruik en de gebruiksoppervlakte van het gebouw.

Waarom certificeren?
Al hoewel de berekening op zichzelf eenvoudig lijkt, kunnen er toch fouten optreden. Denk bijvoorbeeld aan gebouwen die bestaan uit meerder ruimtes en met verschillende gebruiksfuncties, de invoer vanuit de BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen) kan onjuist zijn, er kunnen meerdere energiemeters aanwezig zijn in het pand en ook kunnen verbruiksposten zoals laadpalen worden uitgesloten.

Voordelen
Maar, met een gecertificeerde WEii-score ben je er zeker van dat de gegevens objectief en controleerbaar zijn en de score kloppend is. Met het certificaat kun je als gebouweigenaar bewijs aantonen van een gecontroleerde score.

Geïnteresseerd in een WEii-Certificaat?
Binnenkort zijn wij bevoegd om met onze WEii-licentie een score op te stellen en gekwalificeerd om een WEii-Certificaat van een gebouw af te geven. Wil je hier graag meer informatie over of alvast contact opnemen? Wij staan voor je klaar met advies waar je op kan bouwen.

 

 

Onze blogs