KVMC is geselecteerd als integraal adviseur op het gebied van installatietechniek, bouwfysica, duurzaamheid en brandveiligheid voor Gouda 1828. Groep 1828 gaat in Gouda aan de slag met de bouw van hun eerste vestiging.

Dit woongebouw zal bestaan uit 247 betaalbare huurappartementen, compleet met eigen badkamers en keukens, ontworpen voor jongeren tussen de 18 en 28 jaar oud. Dit gebouw vormt de entree van de Goudse spoorzone. Hier wil de gemeente een levendige stadswijk creƫren waar wonen en werken gecombineerd wordt.

De 247 betaalbare woningen gerealiseerd waarvan 215 studio’s en 32 tweekamerappartementen. In het gebouw is naast wonen ook plek voor werken en ontspannen.

Zo zijn er ook werkplekken te huur bedoelt voor kleine en/of startende ondernemers van zowel binnen als het buiten het 1828-gebouw. De werkplekken hebben afgesloten kantoorruimtes vanaf circa 20 m2. Ook is er een apart te reserveren vergaderruimte aanwezig. 1828 groep zorgt voor de gehele inrichting van alle ruimtes inclusief meubilair en alle benodigdheden die nodig zijn voor afstandswerken, presenteren en het ontvangen van gasten.

De bouw van het wooncomplex zal in het tweede kwartaal van 2024 starten.

Locatie: Gouda Opdrachtgever: Wibaut Ontwerp: Van Ommeren Architecten

Onze blogs