Wij gaan op vakantie!  Week 31 en 32 heeft KVMC een collectieve vakantiesluiting

Berlage-Huis

Gelegen aan de Groenhovenstraat 2 in Den Haag ligt het prestigieuze monument ‘Berlage-Huis’. Zoals de naam al aangeeft is dit gebouw ontworpen door de bekende architect Hendrik Petrus Berlage.

Het ‘Berlage-Huis’ heeft de monumentale status en bestaat uit vijf bouwlagen, inclusief souterrain en een dakverdieping, en dateert uit de jaren‘20 van de vorige eeuw. Kenmerkend voor de Berlage-aanpak was dat hij rekening hield met een mogelijke uitbreiding van het pand, zowel horizontaal als verticaal. Een kwart eeuw later kon de uitbreiding volgens de geplande ontwerpen dan ook moeiteloos plaatsvinden.

Het ontwerp van het gebouw is tijdloos, de daglicht toetreding is optimaal waardoor het gebouw zeer licht is en kwaliteit uitademt, tegelijkertijd is het een monument met een intrigerende uitstraling. Het gebouw heeft een inspirerende werking op mensen, het interieur geeft net wat extra energie en creativiteit, dit maakt het gebouw tot een bijzondere locatie om in te werken.

Het ‘Berlage-Huis’ telt ruim 13.900 m2 en is gebouwd op de menselijke maat. Ten tijde van de opdracht voor KVMC was het gebouw niet verhuurd, de laatste gebruiker was een groot Engels telecombedrijf dat alle verdiepingen in gebruik had.

In opdracht van de eigenaar van het gebouw, een Duitse vastgoedbelegger, heeft KVMC onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om het gebouw efficiënt en aantrekkelijk in meerdere kantoorunits te splitsen. In dit plan zijn meerdere opties geheel uitgelicht, zowel bouwkundig als installatietechnisch. Dit onderzoek betrof fase één van de opdracht.

Voor fase twee is KVMC gevraagd om een vervolg onderzoek uit te voeren naar het Verhuurbare Vloer Oppervlak (VVO) van het gebouw. KVMC heeft een rapport opgesteld met hierin de totale VVO’s conform de NEN 2580. De gegevens uit het rapport zijn verwerkt in een overzicht waarin tevens het aantal werkplekken per kantoorunit is verwerkt.

Al deze gegevens waren noodzakelijk om het gebouw weer op de kaart te zetten voor de huidige markt waarin meerdere gebruikers in één kantoorgebouw aantrekkelijker zijn dan één huurder. Om een overall beeld te krijgen van de door KVMC voorgestelde nieuwe indeling van het gebouw verwijzen wij u naar: www.berlage-huis.nl.

Locatie: Den Haag

Onze blogs