BREEAM-Excellent certificaat behaalt voor ontwerpfase The City Post Fase 2

Wij zijn trots om te delen dat ons project in Zwolle, The City Post Fase 2 het BREEAM-Excellent certificaat heeft mogen behalen voor de ontwerpfase. KVMC is o.a. betrokken geweest als BREEAM Expert. Wij mochten het certificeringsproces begeleiden en de aangeleverde bewijslast controleren ten behoeve van het certificaat.

Door middel van maatregelen op diverse vlakken wordt gestreefd naar de BREEAM-NL waardering Excellent. Om het label Excellent te behalen, moet de totaalscore minimaal 70% zijn. The City Post Fase 2 heeft het BREEAM-nieuwbouw Excellent certificaat behaalt met een score van 78%.

In het kader van de energietransitie is gezocht naar een optimale toepassing van duurzame energiebronnen. Het gerenoveerde gebouw is gasloos met een gedeelde WKO installatie, heeft circulair materiaalgebruik en is mede daardoor toekomstbestending.

The City Post
Aan de Westerlaan te Zwolle ligt naast het station het voormalige TPG-Post Expeditie Knooppunt (EKP). Het object is gebouwd in de jaren zeventig en was tot halverwege de jaren negentig in gebruik als postsorteercentrum. Dankzij de ligging in de unieke Spoorzone Zwolle heeft het gebouw een hoge ontwikkelingspotentie. Voor DC Vastgoed was dit reden om het object te verwerven en te transformeren tot The City Post; een plaats die ruimte biedt aan mensen en organisaties om te ondernemen, elkaar te leren kennen, samen te werken en een netwerk op te bouwen.

De ontwikkeling van voormalig postsorteercentrum tot duurzaam bedrijfsverzamelgebouw is gerealiseerd door DC Vastgoed. KVMC is aangesteld als BREEAM Expert, bouwfysisch adviseur en brandveiligheidsadviseur en heeft DC Vastgoed en de andere partijen in het ontwerpteam geadviseerd en begeleid om tot dit prachtige resultaat te komen. Door de integrale benadering van KVMC zijn wij ook in het project ‘The City Post’ in staat gebleken om de duurzaamheid te integreren en te behouden voor het project!

Locatie: Zwolle Opdrachtgever: DC Vastgoed

Onze blogs