Bremanpark

Residentie Bremanpark te Laren

 

Door de gemeente Laren is vorig jaar voor het voormalige fabrieksterrein aan de Co Bremanlaan/Torenlaan in Laren een ontwikkelcompetitie met aansluitend een gunningfase uitgeschreven voor de bouw van hoogwaardige appartementen voor senioren met ondergronds parkeren, passend bij de charme en allure van de omgeving.

Herkon B.V. en Architecten Bureau Born B.V. BNA hebben hierop ingeschreven en deze competitie gewonnen met een ontwerp van een drietal hoogwaardige appartementenvilla’s. Deze appartementenvilla’s worden ondergronds verbonden middels een parkeergarage (en bergingen). Boven de parkeergarage worden parkachtige tuinen rondom de appartementenvilla’s gecreëerd. Op 29 januari 2013 is een overeenkomst getekend tussen Herkon B.V. en de gemeente Laren voor de realisatie van het nieuwbouwplan “Residentie Bremanpark” in Laren.

KVMC is gevraagd om de installaties voor de appartementenvilla’s en de parkeergarage te ontwerpen binnen de contouren van het ontwerp. De hoogwaardige kwaliteit van de appartementen is voor KVMC een extra uitdaging om de ontwerpen van de installaties goed in te passen in het bouwkundige ontwerp. KVMC heeft een duurzaamheid analyse gedaan en een rapport opgesteld inzake de mogelijke (duurzame) installatie concepten, de investeringen en de terugverdientijden, gecombineerd met de EPG-berekeningen.

Door Herkon, zullen (aspirant)kopers intensief worden betrokken bij de definitieve planontwikkeling. In de uitwerking van schetsontwerp naar definitief ontwerp hebben kopers nog veel vrijheid, denk daarbij aan de indelingen (‘plattegronden’) en het afwerkingniveau van de verschillende ruimten.

Locatie: Laren

Onze blogs