Buitensluis

In Numansdorp wordt zorgcentrum buitensluis gerealiseerd. Het zorgcentrum wordt samengesteld uit een bestaand gebouw met een uitbreiding met een drie laagse nieuwbouw. De uiteindelijke omvang bedraagt ca 7.000 m².

KVMC is gevraagd om zorg te dragen voor een volledig uitgewerkt bestek voorzien van bestektekeningen voor de elektrotechnische, werktuigbouwkundige en sanitaire installaties.

In het ontwerp is door KVMC rekening gehouden met de visie van Alerimus. Zij stellen dat binnen de organisatie ruimte moet zijn voor de individuele leefstijl van ouderen. Om dit te bereiken wordt niet langer gekeken naar het aanbod vanuit een instelling, maar naar de zorgvraag van de cliënt en welk aanbod het beste past bij die zorgvraag.

De zorgvraag wordt in kaart gebracht aan de hand van zeven functies (huishoudelijke verzorging, persoonlijke verzorging, verpleging, ondersteunende begeleiding, activerende begeleiding, behandeling en verblijf).

Alerimus levert al deze functies om volledig aan de zorgvraag te kunnen voldoen in de eigen omgeving of binnen hun zorgcentra.
De architect in dit project is van der Leur Vermeer architecten bna.

Locatie: Numansdorp

Onze blogs