Carboonplein

Voor dit project is tussen de gemeente Kerkrade en de BV Herontwikkeling kern Spekholzerheide (bestaande uit de Hestia groep, 3W Vastgoed en Bouwontwikkeling Jongen), een projectontwikkelingovereenkomst gesloten voor de realisatie van het winkelcentrum Akerstraat-Carboonstraat. De Architect in dit project was Architectenbureau Bruls en Co te Maastricht.

Het project behelst de herinrichting van het Carboonplein en omvat een hoogwaardig winkel-, woon- en verblijfsgebied met daarin 77 koopappartementen en de bouw van circa 5000 m2 bruto vloeroppervlakte t.b.v. detailhandel, dienstverlening en horeca. Er komen 3 grote supermarkten waaronder Albert Heijn, Aldi en Jumbo. Daarnaast zal er ook een aantal kleinere winkelruimten gerealiseerd worden. Er komt een ruime parkeergelegenheid in de vorm van een nieuw parkeerplein aan de voorzijde van de winkels.

KVMC is betrokken bij het adviseren over de technische installaties en infrastructuur van dit object.

De herinrichting van het Carboonplein gebeurt in 3 fasen. Fase 1 bestaat uit de sloop van een gedeelte van de Akerstraat en de bouw van circa 57 appartementen en een groot deel van de winkelruimtes. In de tweede fase worden de overige bestaande winkels gesloopt en zullen er nieuwe winkels en 6 appartementen worden gebouwd. In de derde fase worden de laatste 14 appartementen gebouwd.

Locatie: Maastricht

Onze blogs