Wij gaan op vakantie!  Week 31 en 32 heeft KVMC een collectieve vakantiesluiting

Circusplein

In Scheveningen kan nog altijd op straat geparkeerd worden. Door het Delta Plan komt daar echter verandering in; een verstevigde kustwering maakt parkeren langs de boulevard of in de duinen straks onmogelijk. Daarom is er grote behoefte aan extra parkeervoorzieningen. In antwoord hierop wordt een nieuwe parkeergarage onder het Circusplein ontwikkeld. De eerste plannen zijn eind 2006 gepresenteerd.

Dubbel

Het plan is een garage van tweeënhalve verdieping, gebaseerd op de dubbele kurkentrekker van Leonardo da Vinci. Er zijn twee wegdekken, die langs elkaar heen draaien als een dubbel schroefdraad. Het ene wegdek voert de automobilist omhoog, het andere omlaag. Resultaat is twee keer twee parkeerdekken die ten opzichte van elkaar verschoven in de grond liggen en optisch tweeënhalve verdieping vormen.

Doorstroming

De uitdaging ligt vooral in de realisatie. Het Circusplein is een belangrijke verkeersader in de stad; trams, bussen, fietsen en auto’s maken allemaal gebruik van het plein en de daaraan grenzende paden. Uiteraard moeten deze verkeersstromen ongehinderd doorgang vinden, maar ook het Circustheater en het casino willen de deuren openhouden als de garage in aanbouw is. Deze doorstroming kan alleen in stand gehouden worden door een scala aan tijdelijke voorzieningen. Het maakt de garage onder het Circusplein tot een interessante uitdaging.

Locatie: Scheveningen

Onze blogs