Città Plaza

Città Plaza, het nieuwe concept voor het Fortuna Stadion, zal een uitbreiding omvatten van ongeveer 40.000 m².

Sittard-Geleen krijgt een bruisende concentratie op het gebied van sport, ontspanning, amusement en detailhandel. In en rondom het bestaande stadion zullen bedrijven worden gevestigd, die plezier, sport, uitgaan en winkelen op een voor Nederland unieke wijze zullen verenigen.

In opdracht van bouwontwikkeling Jongen en Meulen Projectontwikkeling heeft KVMC het masterplan techniek opgesteld.

Het huidige stadion zal met een futuristische, transparante, baleinen structuur worden omkleed. Voor het stadion zal een nieuw stadsplein verrijzen waarmee de verbinding naar de directe omgeving en het nabijgelegen parkeerterrein wordt gerealiseerd.

In het souterrain zal de grootste supermarkt van Nederland worden ondergebracht. Deze supermarkt zal vanaf het centrale plein maar ook via een eigen parkeerlaag onder het stadion toegankelijk zijn. In totaal voorziet de garage in circa 739 parkeerplaatsen.

Het overgrote deel van de winkels zal als Megastore worden uitgevoerd waarbij sportretail en try-en-buy als hoofdthema zullen dienen. Een discotheek, speelhal, bowlingcentrum en squashcentrum zullen het sportieve karakter van het concept verder versterken.

Op de bovenste verdieping zullen met name kantoorfuncties worden ontwikkeld.

De grote verscheidenheid aan gebruiksfuncties binnen het object vereisen flexibiliteit t.a.v. de technische infrastructuur en brandbeveiligingsinstallaties zonder afbreuk te doen aan het architectonisch ontwerp.

Alle mogelijkheden van Città Plaza vormen samen één coherent concept. De ene activiteit versterkt de andere. Geconcentreerd in en rond een imposant gebouw dat het stadion Europese allure geeft.

Architect: SATIJNplus Architecten

Locatie: Sittard

Onze blogs