De wereldprimeur van een spectaculair belevingscentrum rond het menselijk lichaam. Hare Majesteit de Koningin heeft CORPUS op 14 maart 2008 geopend. CORPUS is een ‘reis door de mens’ waar de bezoeker op spectaculaire wijze kan zien, voelen en horen hoe het menselijk lichaam werkt en welke rol gezond eten, gezond leven en veel bewegen daarbij spelen.

Thematentoonstellingen worden regelmatig afgewisseld. CORPUS speelt een educatieve, informatieve en preventieve rol op het gebied van gezond leven en welzijn, waarvoor steeds meer aandacht in de samenleving is. Vragen zoals ‘waarom moet ik slapen?, wat gebeurt er als ik nies?, hoe groeit mijn haar?’ krijgen in CORPUS antwoord in de vorm van tastbare, zichtbare en hoorbare verbeeldingen gedurende de ‘reis door de mens’.

Naar aanleiding van het verzoek van Corpus Experience is door KVMC een onderzoek (second opinion) verricht ten aanzien van de werktuigkundige installaties in het object Corpus te Oegstgeest.

Het door KVMC uitgevoerde onderzoek betrof de klimaat installaties voor zowel het attractie- en expo gedeelte alsmede het congrescentrum. Er waren klachten over het niet goed functioneren van de klimaatinstallatie (te koud , te warm, bedompt, etc.). Op basis van de ontvangen stukken en diverse onderzoeken ter plaatse heeft KVMC de problemen kunnen opsporen en verhelpen.

Locatie: Oegstgeest

Onze blogs