Langs de Burgemeester van der Willigenlaan, aan de rand van het centrum van Hoofddorp, zal het woongebouw De Foyer verrijzen. In een aangename woonomgeving biedt De Foyer een diverse mix van woningen. Dit project wordt ontwikkeld op de locatie van twee voormalige kantoorgebouwen aan de Burgemeester van der Willigenlaan 40-66, samen met een deel gemeentegrond. Onlangs hebben zowel projectontwikkelaar Equilis als de gemeente de anterieure overeenkomst ondertekend, wat betekent dat groen licht is gegeven voor de ontwikkeling van De Foyer. KVMC is trots betrokken te mogen zijn als integraal adviseur in het ontwerpteam van De Foyer.

Het plan omvat 122 zorgvuldig ontworpen appartementen, inclusief een parkeervoorziening voor zowel bewoners als bezoekers. De Foyer draagt bij aan het vervullen van de huisvestingsbehoefte van de gemeente Haarlemmermeer, waarbij 30% van de appartementen bestemd is voor sociale huur en 20% voor middel dure huurwoningen. De overige appartementen zullen beschikbaar zijn voor verhuur in de vrije sector. Wat dit project uniek maakt, is de speciale aandacht voor zorgbehoevende senioren. De woningen zijn ontworpen met comfort als prioriteit om te voldoen aan hun specifieke behoeften. Een toevoeging die de verbondenheid en interactie bevordert, is de voorgestelde gemeenschappelijke woonkamer voor de zorgbehoevende bewoners.

Het gebouw voegt zich mooi in het hart van Hoofddorp, tussen de Prins Hendriklaan en de nieuwe stations route. Drie bouwdelen vormen samen een evenwichtig geheel. Er is veel aandacht besteed aan de buitenruimtes en de plattegronden van de woningen. Verspringende lijnen, balkons en loggia’s dragen niet alleen bij aan de kwaliteit van de woningen, maar geven het gebouw ook een kenmerkend uiterlijk. Het metselwerk is zorgvuldig ontworpen met twee kleuren die passen bij het palet van aardse tinten dat is gekozen voor nieuwbouw in het centrum. Verschillende metselwerkverbanden voegen extra verfijning toe en benadrukken het verticale karakter van het stedelijke accent.

In diverse projecten, waaronder De Foyer, vervult KVMC de rol van integraal adviseur. Het verlenen van integraal advies betekent voor ons dat collega’s binnen KVMC gezamenlijk advies verstrekken op uiteenlopende vakgebieden, met aandacht voor de mogelijkheden en beperkingen van andere disciplines.
Locatie: Hoofddorp Opdrachtgever: Equilis Ontwerp: Van Ommeren Associates

Onze blogs