De Glasfabriek, Wonen, werken en genieten geblazen

KVMC heeft de opdracht verworven om integraal advies te leveren voor het project De Glasfabriek met betrekking tot installatietechniek, bouwfysica, duurzaamheid en brandveiligheid.

Wat een transformatie is er gaande op het terrein van de Glasfabriek! Het historische terrein van de voormalige Schiedamse glasfabrieken verandert in de komende jaren van fabrieksterrein naar een aantrekkelijk woon-, werk- en verblijfsgebied met circa 700 woningen, bedrijvigheid, kantoor, horeca en groen.

Tot die tijd is er genoeg bedrijvigheid te vinden op het terrein. De Glasfabriek is tijdelijk ingericht als evenemententerrein en locatie voor startups en groeiende bedrijven in de maakindustrie. Er zijn op dit moment al 26 enthousiaste ondernemers uit diverse branches die op deze rauwe locatie levendigheid met zich meebrengen.

Benieuwd hoe de transformatie van deze locatie zich verder ontwikkeld? De verwachting is dat eind zomer de horeca open gaat en bezoekers hier terecht kunnen voor een hapje en een drankje. Dus blijf dit project zeker volgen!

Locatie: Schiedam Opdrachtgever: Blauwhoed & Dudok Projectontwikkeling

Onze blogs