De Hellingen I & II

Tijdens de verbouwing van het Stadskantoor te Dordrecht kreeg KVMC van Ingenieursbureau Drechtsteden de opdracht een inventarisatie te verrichten van de bestaande installaties in het aangrenzende gebouw. Dit object heeft de vorm van de letter L waarvan de lange poot bekend staat als Hellingen II (blok A en Blok B) en de korte poot als Hellingen I. De gebouwen waren in de huidige staat voorzien van ieder hun eigen installaties, namelijk een individuele luchtbehandelingkast voor de ventilatie en individuele ketels voor de warmteopwekking. Uit de inventarisatie bleek dat er installatietechnische componenten vervangen moesten worden tijdens de verbouwing.

Vervolgens is er een goed doordacht plan uitgewerkt met de bouwkundige en de architectonische expertise van het Ingenieursbureau Drechtsteden en de aanvullende specialismen op werktuigbouwkundig en elektrotechnisch gebied van KVMC. De werkzaamheden van KVMC liepen uiteen van het opstellen van een voorlopig ontwerp tot het in detail uitwerken van de installaties met de daarbij horende prestatie-eisen. Hierbij kan men denken aan het opstellen van de ventilatiehoeveelheden op basis van het Bouwbesluit, een lichtberekening ten aanzien van het verlichtingsplan, etc.

Maar dat is nog niet alles: door middel van glazen wanden in de gangen en door gebruik van van verschillende kleuren op de verdiepingen wordt er een veel betere sfeer gecreëerd. Het gebouw de Hellingen wordt opnieuw leven ingeblazen en men zal er met meer plezier gaan werken.

Locatie: Dordrecht

Onze blogs