Wij gaan op vakantie!  Week 31 en 32 heeft KVMC een collectieve vakantiesluiting

De Nieuwe LTS wonen in oude school

Wonen in een oud schoolgebouw behoort vanaf eind 2015 tot de mogelijkheden in de Dordtse woonwijk ‘Het Reeland’. In het pand waarin tot het einde van de vorige eeuw de technische school huisvest, ontwikkelt Stenic Holding BV zo’n vijftig betaalbare woningen. KVMC voorziet de ontwikkelaar van de ‘Nieuwe LTS’ van integraal advies rond brandveiligheids-, duurzaamheids-, bouwfysische en installatietechnische vraagstukken.

De ‘Nieuwe LTS’ betreft een bijzondere transformatie. Waar technische scholieren vroeger hun studieboeken opensloegen, rijzen binnenkort verschillende type woningen. ,,Voor ieder komt er wat wils in de Nieuwe LTS,” weet Sjack de Blaay, directeur van Stenic Holding BV. ,,Zo komen er starterswoningen, losse appartementen en gezellige gezinswoningen.” In totaal biedt het pand, ontworpen door Stijl Architectuur uit Dordrecht, aan de Reeweg Oost straks ruimte aan circa vijftig betaalbare woningen, inclusief een groene binnenplaats en eigen parkeerruimtes. Bovendien krijgt elke woning een eigen buitenruimte.

Stenic Holding BV probeert één ding in ieder geval bij hetzelfde te houden: de tijdloze sfeer en klasse die het monumentale, Dordtse gebouw al bijna honderd jaar uitademt. Om dat te realiseren is KVMC één van de partijen die in de arm genomen is. ,,In de Drechtsteden waren wij op zoek naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in de integrale aanpak. Door eerdere positieve ervaringen wisten wij dat KVMC zo’n partij is. Zij hebben de kennis in huis. Overigens niet alleen bij bestaande bouw, maar ook bij nieuwbouw.”

Door Stenic Holding BV is KVMC gevraagd om integraal advies te verlenen op het gebied van installatietechniek, bouwfysica, brandveiligheid en duurzaamheid. De Blaay: ,,Op die gebieden krijgen wij goede input van KVMC. Bij dit transformatieproject is die input van groot belang. KVMC bewandelt niet alleen de geplaveide paden, maar durft ook over andere, succesvolle wegen te lopen.”

Locatie: Dordrecht

Onze blogs