De Polfermolen (Sport en Recreatiecentrum)

In opdracht van 3W Vastgoed heeft KVMC alle technische elementen binnen dit project mogen ontwerpen, tevens heeft KVMC de technische begeleiding op zich genomen. Op deze wijze heeft KVMC voor 3WV een prachtig project weten te realiseren.

Een uniek object in een bijzondere omgeving

Multifunctioneel centrum Polfermolen heeft als kernfunctie sport en recreatie. Alle denkbare ruimten daarvoor nodig zijn verzameld onder één dak, te weten;

Het zwembaddeel is onderverdeeld in een wedstrijdbad, instructiebad en een recreatiebad met wildwaterkreek en een “disco” glijbaan met licht- en geluidseffecten. Tevens is er voor de kleinste een speelbad met watertoestellen. De watertemperatuur van de baden kan verhoogd worden tot maximaal 32° C voor speciale evenementen zoals ouderenactiviteiten, moeder met kind, etc. ter verhoging van de sfeer en ter vermindering van hinderlijke nagalm is er veel aandacht besteedt aan de geluidsinstallatie. Kruidenbaden en wirlpools completeren het geheel.

Een sporthal van 1400 m2 volgens NOC*NSF normen en met publiekstribune. De sporthal is geschikt voor alle zaalsporten en er kan op 7 velden tegelijk badminton worden gespeeld volgens olympische regels. Hiertoe is de verwarming van het haldeel met stralingsplafonds uitgevoerd en kan de luchtsnelheid binnen de gestelde eisen worden gehouden.

Een riant fitnesscentrum met de allernieuwste toestellen voor doelgericht sporten. Tevens zijn er, voor na het sporten, snelbruiners, massage en sauna. In het sfeervolle sportcafé kunnen de prestaties nog even doorgenomen worden.

De theaterzaal met podium biedt zitplaats voor 400 personen. De zaal kan omgebouwd worden tot feest of congresruimte en dan in, in combinatie met de congreszaal, ruimte bieden aan 800 personen. Naast de ruime foyer met vide vindt u het chique Grand Café.

Het totale complex is ca. 8000 m2 groot en er was ruim 200 m2 nodig voor techniekruimten. De veelheid van functies met hun eigen specifieke klimaatcriteriums onder één dak zorgde voor installatietechnische uitdagingen.

Locatie: Valkenburg

Onze blogs