Diemerplein

Diemerplein is een bestaand winkelcentrum, gelegen tegenover het gemeentehuis van Diemen. In opdracht van Delta Lloyd wordt een uitbreiding van het winkelcentrum ontwikkeld door 3W Vastgoed uit Maastricht. Voor KVMC brengt dit project bijzondere uitdagingen met zich mee.

Parkeren, winkelen en wonen

De huidige situatie bestaat uit een overdekt winkelcentrum van ongeveer 8500 m², enkele winkels aan de buitenzijde en drie flatgebouwen. Aangrenzend zijn parkeervoorzieningen. Door het opofferen van deze parkeervoorzieningen kan het object worden uitgebreid met een ondergrondse parkeergarage van 14.000 m² met winkels (circa 12.000 m²) en 45 woningen. ARN Meijs Architecten uit Maastricht werkte het plan uit.

De extra winkels komen vooral op de begane grond en op niveau -1. De ondergrondse parkeergarage zal op niveau -2 en voor een gedeelte op niveau -1 worden gerealiseerd. De uitbreiding van woningen is gepland in de zogenaamde ‘Kantelen’ en in een woontoren van elf verdiepingen op de hoek van het object.

Infrastructuur

Voor KVMC ligt de uitdaging in het upgraden, aanpassen en uitbreiden van alle technische installaties van het bestaande object met zo min mogelijk overlast voor de omgeving, de gebruikers en de klanten, want in de tussentijd blijft het bestaande winkelcentrum open. Binnen het project liggen dus een groot aantal uitdagingen om dit ook logistiek in goede banen te leiden.

KVMC zal steeds weer passende oplossingen zoeken voor al deze uitdagingen.

Locatie: Maastricht

Onze blogs