Wij gaan op vakantie!  Week 31 en 32 heeft KVMC een collectieve vakantiesluiting

Fietsenstalling CS

Station Dordrecht, ten zuiden van het centrum, werd op 1 januari 1872 geopend. Nu wordt het stationsgebied geheel aangepakt. Samen met NS en ProRail werkt KVMC aan een compleet nieuw en autovrij voorplein bij het Centraal Station. Het is een prestigieus project waarop KVMC trots is, Het is een goed voorbeeld dat parking solutions zich niet alleen bezig houdt met ondergrondse parkeergarages.

Fietspoint

Een deelproject in het renovatieplan is een nieuwe fietsenstalling van ongeveer 2.000 m² voor 1.000 bewaakte en 1.100 onbewaakte plaatsen verdeeld over twee lagen. In de fietsenstalling wordt tevens een ‘Fietspoint’ gerealiseerd waar mensen terecht kunnen voor reparaties. Naast de fietsenstalling komt een NS kantoor met een oppervlak van circa 350 m².

Sfeermaker

Gemeente Dordrecht heeft KVMC gevraagd om technische invulling aan het plan te geven en de uitvoering te begeleiden van de fietsenstalling, het Fietspoint en het kantoorgedeelte. Bij de bouw moet nu al rekening worden gehouden met de voorzieningen om in de toekomst een extra laag te kunnen toevoegen.

Met deze fietsenstalling heeft KVMC een ‘special’ binnen de groep Parkeer oplossingen. Aspecten zoals sociale veiligheid, beleving en uitstraling spelen een grote rol. Om dit tot uiting te brengen heeft KVMC een uniek verlichtingsplan gemaakt. De fietsenstalling is aan de lange zijden voorzien van geperforeerde beplating waarin het stadsbeeld van Dordrecht terug te zien is. Als sfeermaker zal het licht in de avonduren worden versterkt waardoor het stadsbeeld duidelijk te zien is op de voorgevel.

Locatie: Dordrecht

Onze blogs