Heuvelhof

Op het terrein van de voormalige boilerfabriek Daalderop in het hart van Tiel, is een wooncomplex met parkeergarage gebouwd naar ontwerp van architect Ashok Bhalotra van Kuiper Compagnons uit Rotterdam. De oude fabriek liet een bodemvervuiling als erfenis na, waardoor KVMC de garage met een onconventionele aanpak moest realiseren.

Heuvel

Door de vervuilde grond was afgraven van het terrein een te dure optie. De verontreiniging werd geïmmobiliseerd, waarna bovengronds een ondergrondse parkeergarage voor 600 auto’s werd opgetrokken en vervolgens werd omringd door een heuvel. De heuvel herbergt tevens twee supermarkten. Bovenop staan 250 woningen en er ligt een stadspark.

Geslaagd

De totale technische consultancy was in handen van KVMC. Alle belangrijke componenten van veiligheid en techniek in de woningen, de supermarkten en de parkeergarage werden door ons aangebracht. Voor KVMC is dit een zeer geslaagd project, omdat eigenlijk niets meer te zien is van ons werk; zelfs de heuvel voegt zich natuurlijk in het landschap. En door op innovatieve wijze de ventilatie aan te leggen, konden we de investeringskosten voor de ontwikkelaar sterk terugbrengen.

Locatie: Tiel

Onze blogs