Hillfresh

Barendrecht is booming. De groeikern onder de rook van Rotterdam staat bol van de bouwactiviteiten. KVMC heeft al enkele projecten voor parkeergarages in Barendrecht onder zijn hoede gehad. De meest recente in dat rijtje is kantoorcomplex Hillfresh, ontworpen door Architektenburo Roos & Ros uit Oud-Beijerland, waar een 9.000 vierkante meter grootte bovengrondse garage van drie bouwlagen moet komen.

Het voorstel was de garage te classificeren als open parkeergarage. Dat scheelt in het voortraject veel in ontwikkelingskosten. Tijdens de bouw en het gebruik zijn vervolgens aanzienlijke besparingen op beheer en onderhoud mogelijk. In overleg met de gemeente en de brandweer werd de gewenste classificatie verkregen, hoewel KVMC vooraf een kleine afwijking had geconstateerd in één eis van de voor classificatie benodigde NEN-norm 2443. Aangetoond kon echter worden dat deze afwijking geen negatieve invloed heeft op de natuurlijke ventilatie van de garage. Doordat Hillfresh nu een open garage kan krijgen, hoeven investeringen voor onder meer brandmeld- en ontruimingsinstallaties en ventilatie niet gemaakt te worden. Ook hoeven minder voorzieningen te worden getroffen voor mogelijke toekomstige uitbreiding (projectie) van de installaties.

‘KVMC profileert zich bij het ontwerp door een professionele aanpak’
Ir. Henri Zwerus – directeur en architect bij Architektenburo Roos & Ros

‘Binnen ons bureau hebben we regelmatig te maken met het ontwerpen van complexen waar een parkeergarage deel vanuit maakt. Dat is vaak een specifiek onderdeel waaraan hoge eisen gesteld worden, een stuk engineeringswerk dat men doorgaans onderschat. Voor het parkeervraagstuk bij Hillfresh hebben we gebruik gemaakt van de expertise van KVMC. Voor ons is het een groot voordeel dat deze consultant veel ervaring heeft met parkeergarages. Brandveiligheid, installaties, ventilatie, compartimentering: KVMC weet er véél vanaf. Prettig is ook dat het bedrijf zich professioneel opstelt en met oplossingen komt die duidelijk, begrijpelijk en haalbaar zijn. Professionaliteit gecombineerd met een vriendelijke uitstraling maakt KVMC tot een goede gesprekspartner tijdens het ontwerp- en bouwproces.’

Locatie: Barendrecht

Onze blogs