Hittech Multin BV, dat onderdeel uitmaakt van de Hittech Group, is vanaf eind 2015 gehuisvest in een nieuw bedrijfspand. KVMC adviseert Hittech Multin BV op installatietechnisch vlak.

Hittech Multin BV, dat onderdeel uitmaakt van de Hittech Group, is vanaf eind 2015 gehuisvest in een nieuw bedrijfspand. Op bedrijventerrein Ypenburg betrekt het bedrijf – een system supplier waar ontwikkeling, (value)engineering en assemblage bijeengebracht worden – een bedrijfshal met een totale oppervlakte van circa 5000 vierkante meter. KVMC adviseert Hittech Multin BV op installatietechnisch vlak.

Hittech Multin BV – dat door projectmanagementbureau SOM= wordt ondersteund bij het opstellen van het Programma van Eisen (PvE), de contractvorming en de uitvoering van het nieuwbouwproject – verwacht in het najaar van 2015 definitief over te kunnen naar het nieuwe bedrijfspand. Na oplevering van het casco in juli 2015 moeten eerst de ruimtes ingedeeld en afgewerkt worden. Daarbij speelt KVMC als adviseur een grote rol.

Fijnmechanica

,,Hittech Multin is namelijk een assemblagebedrijf waar fijnmechanische producten en onderdelen worden gemaakt,” zegt KVMC’s adjunct-directeur Theo Versluis. ,,Denk bijvoorbeeld aan couveuses of onderdelen voor de halfgeleiderindustrie. De fijnste stofdeeltjes kunnen bij de productie van die dingen al fataal zijn. Het is dan ook van groot belang dat wij Hittech Multin voorzien van goed advies op installatietechnisch gebied.”

Cleanroom

Door kennis die KVMC als adviserende partij opdeed bij de realisatie van museumdepots, operatiekamers en cleanrooms, werd KVMC na diverse gesprekken door Hittech Multin in de arm genomen. Hittech Multin beschikt straks in het nieuwe pand over een cleanroom. ,,Zo’n ruimte moet natuurlijk kierdicht zijn en daarnaast moet er sprake zijn van een gegarandeerde overdruk. Er zijn verschillende manier om dat te doen en die hebben wij in het voortraject naast elkaar gelegd.”

Bijzonder

Uiteindelijk adviseerde KVMC voor een centraal klimaatbeheersingssysteem: ,,Eén centrale, grote recirculatiekast met een aparte kast voor het buitenluchtaandeel bleek energiezuiniger en goedkoper. Daarnaast zijn de luchtbehandelingskast en inblaasroosters voorzien van de nodige filters. Een cleanroom, waarin de temperatuur, de relatieve vochtigheid en de overdruk tijd gegarandeerd moet zijn, is op installatietechnisch gebied iets bijzonders. Daarom is het extra leuk dat wij dit mogen doen.”

Inpandige transformator

Naast de cleanroom geeft KVMC ook advies over de andere ruimtes in het nieuwe pand. ,,De overige montageruimtes, waar met 750 Lux behoefte is aan een hoge lichtsterkte, en het magazijn moeten qua klimaat ook goed gereguleerd worden.

Snel in oude staat

KVMC voorziet Hittech Multin BV dus van advies, maar beoordeelt ook de offertes van aannemers. ,, De hal wordt casco gebouwd. Pas na de oplevering kunnen de installaties voor Hittech aangebracht worden. Daar komen dus wel wat zaken bij kijken, ook achteraf.” Mocht Hittech Multin het gebouw op termijn weer verlaten, is het gemakkelijk te herstellen in oude staat: ,,We hebben het namelijk zo ingedeeld, dat het snel weer om te bouwen is.”

Het architectonisch ontwerp is van EGM architecten.

Locatie: Gouda

Onze blogs