Wij gaan op vakantie!  Week 31 en 32 heeft KVMC een collectieve vakantiesluiting

Voor de nieuwbouw van Jansen Recycling heeft KVMC een innovatief verwarmings- en koelsysteem ontworpen waarbij de voordelen van een VRF systeem gecombineerd worden met de voordelen van een conventioneel watergedragen cv- en koelsysteem.

Voor de warmte- en koude opwekking wordt steeds vaker gebruik gemaakt van een Variabel Refrigerent Flow (VFR) systeem. Een VRF systeem is een koudemiddel gedragen koelsysteem, een “multi- split systeem”, waarvan de werking ook omgekeerd kan worden, met andere woorden: waarmee niet alleen gekoeld- maar waarmee ook verwarmd kan worden. Door toepassing van speciale “controllers” kan met een VRF systeem zelfs gelijktijdig verwarmd en gekoeld worden, waarbij de warmte van de kantoren op het zuiden gebruikt wordt voor de verwarming van de kantoren op het noorden.

Nadelen van een conventioneel VRF systeem zijn de minder goede regeling van de inblaastemperatuur en de grote lengtes koudemiddelleidingen boven de verlaagde plafonds.

Voordelen zijn:

  • Bij lage buitentemperaturen energie zuinige verwarming middels een warmtepomp, waarbij de buitenlucht als bron gebruikt wordt;
  • Gedurende het tussenseizoen, bij gelijktijdige verwarming en koeling, wordt energie tussen de verschillende vertrekken uitgewisseld en wordt nauwelijks fossiele energie gebruikt;
  • Bij hoge buitentemperaturen goed geregelde, tochtvrije full airconditioning.
  • Subsidie voor de warmtepomp verwarming mogelijk.
Locatie: Vlaardingen

Onze blogs