KVMC heeft van de Gemeente Gouda, team Vastgoed de opdracht mogen ontvangen voor de advieswerkzaamheden inzake de technische installaties ten behoeve van het depotgebouw te Gouda.

De opdracht voor architectenwerkzaamheden is gegund aan Architektenburo Houweling te Bleiswijk. Het project betreft de bouw van een nieuw depotgebouw waarin ruimte is voor het Streekarchief MiddenHolland, het Gemeentelijk archeologisch depot en het Streekarchief Rijnlands Midden.

Het depotgebouw bestaat uit 2 bouwlagen. Op de begane grond is ruimte voor 5 archiefruimten, een berging, een foto/DOKA ruimte en een laad- en los ruimte.

Op de eerste verdieping is ruimte voor 4 archiefruimten, een installatieruimte, serverruimte, inpakruimte, sanitairgroep en kantoorruimten. De verdieping is per vaste trap bereikbaar. Tevens is voorzien in een goederenlift. Het parkeerterrein biedt plaats aan 40 voertuigen.

In het museum depot zullen stukken worden opgeslagen waarvan de oorsprong van sommige stukken terug gaat tot de 13e eeuw. Mede daardoor is het onderhouden van constante ruimtecondities van groot belang. De ontwerpcondities voor de depots dienen 24 uur per dag en 7 dagen per week te worden onderhouden.

Behalve het Bouwbesluit is ook de Archiefregeling van toepassing.

De opdracht bestaat uit het verzorgen van: voorontwerp; onderzoek mogelijkheden duurzame installaties; definitief ontwerp inclusief raming; opstellen documenten met betrekking tot de bouwaanvraag; bestek; uitvoeringsbegeleiding; oplevering; controle revisiestukken.

Ten behoeve van de totale werktuigkundige en elektrotechnische installaties, te weten: buitenriolering; hemelwaterafvoeren; vuilwaterafvoeren; koud- en warmtapwater; sanitair; brandbestrijding; gas; verwarming; luchtbehandeling; koeling; regeltechniek; verdeelinrichtingen; leidingwegen; licht en kracht; aarding; data en telefonie; inbraak; toegangscontrole; brandmeld en ontruiming.

Locatie: Gouda

Onze blogs