Wij gaan op vakantie!  Week 31 en 32 heeft KVMC een collectieve vakantiesluiting

Nieuwbouw BMW/MINI in Amsterdam

Langs de A10 wordt momenteel hard gewerkt aan een volledig nieuw gebouw voor BMW/MINI. Het nieuwbouwproject aan de Amsterdamse ringweg moet er, na realisatie, voor zorgen dat BMW/MINI zich in alle moderne behoefte kan voorzien. Turner and Townsend en KVMC hebben de handen ineengeslagen om ervoor te zorgen dat de nieuwbouw, die uiteindelijk moet leiden tot een nieuw bedrijfspand van circa 24.000m², vlekkeloos verloopt.

Onze samenwerking leidt tot het leveren van project- en kostenmanagement aan onze opdrachtgever BMW GROUP uit München. Daarnaast behartigen wij de belangen namens BMW, zowel voor BMW lokaal (Amsterdam) als voor het hoofdkantoor in München. Wij sturen de projectontwikkelaar aan, die verantwoordelijk is voor het design & build (UAV-GC contract). KVMC richt zich hierbij met name op de installatietechnische aspecten binnen het project. Verder zijn we verantwoordelijk voor het inhuizen van alle directieleveringen – zoals de wasstraat, werkplaatsapparatuur, stellingen, beveiliging, los meubilair en de BMW/MINI outdoor & indoor communication installaties (bijvoorbeeld gevelreclame en wegbewijzering) – en de coördinatie van deze werkpakketten met de ontwikkelaar.

Het ontwerp van het nieuwe BMW/MINI-pand, met een duidelijke BMW en MINI ‘signing’, is overigens gemaakt door MIES Architectuur. Het gebouw van bijna 24.000m² ligt voor het passerende verkeer volledig in het beeld en kan met recht een pand op zichtlocatie genoemd worden. Het ontwerp behelst een vierkant bouwblok dat is omzoomd met een vangrail. In deze bouwmassa hangen drie solitair ontworpen volumes; één voor BMW, één voor MINI en een voor het nieuwe elektrische automotive-concept van BMW. Deze BMW i-spot is de eerste in de gehele wereld. Een wereldprimeur langs de A10!

Locatie: Amsterdam

Onze blogs