Wij gaan op vakantie!  Week 31 en 32 heeft KVMC een collectieve vakantiesluiting

Nijehove

KVMC werkt regelmatig samen met projectontwikkelaar Proper-Stok. Harmonieterrein, De Heemtuin en de Arc zijn slechts enkele voorbeelden waarin wij een rol gespeeld hebben voor Proper-Stok. De meest recente samenwerking betreft Nijehove in Gorinchem. Wij zijn vanaf het eerste begin – toen het nog de Da Vinci Residentie heette – betrokken bij dit project dat zich kenmerkt door een open karakter en een garage als bepalende factor.

Onderzoek

KVMC heeft getoetst of met natuurlijke ventilatie te voldoen is aan de criteria van NEN2443. Dit onderzoek toonde aan dat de garage op grond van slechts één criterium als gesloten aangemerkt moest worden. Via CFD berekeningen is echter aan te tonen dat met de gevelopeningen in het plan voor Nijehove een natuurlijke basisventilatie te behalen is. De vroeg bij het onderzoek betrokken brandweer zag veel in dit plan, mits het goed onderbouwd kon worden.

Het resultaat

KVMC wist deze onderbouwing te leveren, waarmee de garage als open werd aangemerkt. Het leverde Proper- Stok een besparing op van ongeveer 100.00 euro.

‘KVMC heeft aandacht voor ontwerp en beheer’
Proper-Stok Ontwikkelaar

‘Ontwikkelen doe je nooit alleen. Dat doe je met partijen die met je meegaan en je verrassen met creatieve oplossingen. Oplossingen waarin aandacht is voor ontwerp en beheer. KVMC is zo’n partij. KVMC heeft diverse projecten als adviseur op het gebied van brandveiligheid ter hand genomen en dat leidde altijd tot goede oplossingen. Zo is bij Nijehove door intensief overleg met ons als opdrachtgever en met overheidsdiensten een niet voor de hand liggende oplossing bedacht voor de parkeerkelder.’

Locatie: Gorichem

Onze blogs