NL Ambassade Brussel

Voor de ambassade in Brussel is een bestaand, negen verdiepingen tellend, kantoorgebouw aangepast. Bij de transformatie is er veel aandacht besteed aan duurzaamheid, hoogwaardige uitstraling, Nederlands design, Nederlandse producten en Nederlandse kunst. Het ontwerp is gemaakt door architectenbureau cepezed.

Het gebouw telt negen verdiepingen plus twee ondergrondse lagen grotendeels bestemd voor parkeren. Het bestaande gebouw werd voorzien van een geheel nieuw interieur. Het programma met kantoren, bedrijfsrestaurant, vip-lounges, vip-rooms, vip-lunchroom, archiefruimten met extra hoge eisen en vergadercentrum beslaat ruim 8.000 m2.

In dit project heeft KVMC de belangen van de huurder (de Nederlandse Ambassade) behartigd op het gebied van installatie techniek. De verschillende kantoor-, vergader-, en VIP-ruimten zijn voorzien van voldoende ventilatie zodat een goed binnenklimaat ontstaat. Daarnaast zijn onderdelen als verlichting, beveiliging en toegangscontrole in nauw overleg met de opdrachtgever uitgewerkt en in het project aangebracht. Het toezicht op de realisatie van de installatietechniek lag in handen van KVMC.

Koningin Beatrix heeft op 27 oktober 2010 officieel de nieuwe Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de EU (PVEU) en de Nederlandse ambassade geopend.

Locatie: Brussel

Onze blogs