Voor het renoveren van het kantoorpand Noortse Bosch in Amsterdam heeft KVMC in opdracht van Corio Nederland Kantoren voor de installaties een programma van eisen opgesteld en deze in de uitvoering begeleid en gecontroleerd.

Advies en begeleiding

Het gebouw (circa 18.000 m²) uit 1980 is gevestigd aan de Vijzelgracht 50 in Amsterdam en is gere­noveerd voor de wederverhuur. Dwars door het project loopt de Nieuwe Weteringstraat met daar­aan het Feduzziplein. Het complex bestaat uit zes verdiepingen met kantoorfunctie. Op de begane grond bevinden zich winkels en ondergronds is een parkeergarage.

Ten behoeve van geïnteresseerde huurders heeft KVMC van de kantoorruimtes verschillende Energie Prestatie Adviezen (EPA) uitgebracht en het rapport hiervan overhandigd aan de opdrachtgever. Na gun­ning heeft KVMC de realisatie begeleid waaronder controle op de werkvoorbereiding, bewaking van het installatiebudget en controle op meer- en minderwerk.

Maximale verhuurbaarheid

Installatietechnisch is een vrije indeelbaarheid van de kantoren met een hoog comfortgehalte het uit­gangspunt geweest. Voor de klimaatinstallaties zijn hiervoor ventilator-convectoren boven de plafonds geplaatst. Ook zijn de complete luchtbehandeling­kasten vervangen. Tevens zijn de onderverdeelinrich­tingen (2 per verdieping) vervangen en de volledige secundaire elektrotechnische installatie. De nieuwe armaturen zijn voorzien van daglichtregeling en zijn qua bediening flexibel aan te passen.

Locatie: Amsterdam

Onze blogs