Post Rotterdam

Post Rotterdam

Een enorme metamorfose is in gang gezet, het statige en één van de beeldbepalende gebouwen aan de Coolsingel te Rotterdam wordt getransformeerd en krijgt een nieuwe functie.

Het gebouw wordt geheel op de schop genomen en zal zodanig worden uitgebreid en gerestaureerd dat de oorspronkelijke architectuur in takt blijft en dat de uitbreiding een toevoeging en versterking is voor het gebouw, de stad en de omgeving waarin het staat.

UNStudio is de betrokken architect van Post Rotterdam. Het concept van UNStudio laat sierlijke architectuur zien en biedt vernieuwende inzichten in de integratie van nieuwbouw met het monument.

Met de uitbreiding van het voormalige monumentale Postkantoor wordt een totaal oppervlakte gerealiseerd van ca 34.000 m2. Het oorspronkelijke gebouw omvat ca 25.000 m2, in het oorspronkelijke monumentale deel van het gebouw, worden retail en horeca ondergebracht.

Naast het gebouw wordt een grotendeels uit rvs en glas opgebouwde verticale foyer gebouwd, deze ruimte zal eveneens worden ingevuld met retail en horeca. Bovenop het voormalige postkantoor wordt een uitbreiding gebouwd, waarin een hotel en een restaurant worden gevestigd. De hotelkamers komen in de bovenste laag van het bestaande gebouw en in de nieuwbouw.

KVMC is gevraagd een second opinion te doen op de aanbiedingen voor de technische installaties en heeft opdracht de bouwaanvraag documenten te verzorgen voor het project.

Steeds vaker wordt KVMC gevraagd om adviezen uit te brengen in oudere  (vaak) monumentale panden. Juist de integrale kennis (techniek en bouw) maakt het voor KVMC mogelijk om te komen tot adviezen die bijdragen aan de waarde van het pand. KVMC is bekend met de bouw en technische (on)mogelijkheden binnen monumenten of gebouwen met een historisch karakter. Onder het motto “Renovatie, de bouw opgave voor de toekomst” is KVMC hard op weg een specialist te worden als het gaat om oudere panden en gebouwen. Een mooi projectvoorbeeld is het monumentale Post Rotterdam.