Service Centrum Drechtsteden

In opdracht van ingenieursbureau Drechtsteden heeft KVMC het ontwerp gemaakt en de uitvoeringsbegeleiding verzorgd van de technische installaties van het Dienstengebouw aan de Noordendijk in Dordrecht. De basis hiervoor was het voormalige Eneco Dienstengebouw.

Klimaatbeheersing

Het nieuwe Dienstengebouw bestaat uit 3.000 m² flexkantoor en 600 m² vergaderfaciliteiten en een patio. Doel van het ontwerp was om met een zo beperkt mogelijke investering een zo goed mogelijk klimaat te krijgen.

Voor de kantoren zijn zowel de doorlopende omkasting, de cv- en koelleidingen, het kanaalwerk en de kabelgoten opnieuw gebruikt. Hierdoor is een ontwerp gerealiseerd met een relatief lage investering, waarbij de temperatuur ‘s zomer en ‘s winter toch per vertrek door de gebruikers zelf kan worden ingesteld.

Voor de concentratieruimtes zijn aparte installaties ontworpen. Alle ruimtes zijn aangesloten op het Gebouw Beheer Systeem. Voordeel hiervan is dat centraal de werktijden en temperaturen kunnen worden afgelezen en ingesteld.

Verlichting

Voor de verlichting is in samenspraak met de architect een innovatief plan gemaakt. De achtergrondverlichting in de kantoren gebeurt via speciale down lighters. Op de werkplekken zelf wordt dit aangevuld met direct en indirect (via het plafond) lichtende bureauarmaturen.

Locatie: Dordrecht

Onze blogs