Statenschool

Het programma Integraal Huisvestingsplan (IHP), onderdeel van de sector Maatschappelijke Ontwikkeling, draagt binnen de gemeente Dordrecht de zorg voor realisatie van de opgaaf onderwijshuisvesting in Dordrecht.

Vanuit de Gemeente Dordrecht heeft ingenieursbureau KVMC opdracht gekregen voor het installatieadvies ten aanzien van de renovatie / verbouwing van de Statenschool te Dordrecht. Het plan aangaande de renovatie / verbouwing van de Statenschool omvat circa 11 school groepen, 1 PSZ, 1 BSO en 1 speellokaal.

De Statenschool is een openbare school in het hart van Dordrecht. De school is gebouwd in 1913. Het gebouw moest destijds passen in de omgeving, daarom heeft het gebouw trapgevels en een bordes. Veel mensen denken dat de Statenschool het stadhuis is.

De Statenschool is zowel een buurtschool als een “Dordrechtschool” De leerlingen komen uit verschillende wijken, uit verschillende sociale en culturele achtergronden. Dat maakt dat de Statenschool een mooie afspiegeling is van de samenleving.

Aangezien de Statenschool een monument is, zal KVMC een installatietechnisch ontwerp maken dat past binnen de wensen en eisen van monumentenzorg en het architectonische ontwerp.

Locatie: Dordrecht

Onze blogs