Wij gaan op vakantie!  Week 31 en 32 heeft KVMC een collectieve vakantiesluiting

Thema Centrum Wonen

Het Thema Centrum Wonen, de naam spreekt voor zich, huisvest een 22-tal winkels met het thema wonen. Dit winkelcentrum, met een vloeroppervlakte van circa 29.000 m², maakt onderdeel uit van de Woonboulevard Heerlen, de grootste Woonboulevard van Nederland.

Het thema wonen biedt een grote verscheidenheid aan winkels binnen deze branchetak. In het winkelcentrum bevinden zich namelijk diverse doe-het-zelf- winkels (Praxis, Gamma, etc.) maar ook winkels waarbij woninginrichting centraal staat, zoals Poppeliers, Seats & Sofa’s, Knibbeler, Leen Bakker, etc.

Bij dit project lag in de ruwbouwfase de nadruk met name op de brandbeveiligingsinstallaties (sprinkler- en brandmeld-/ontruimingsinstallatie) en de casco installaties. Ten behoeve van de gebruikersinstallaties zijn bouwkundige voorzieningen opgenomen (schachten, buitenlucht aanzuigroosters, etc). De toekomstige huurders hebben volledig de ruimte en mogelijkheden gekregen om hun eigen specifieke installaties aan te brengen.

Ten aanzien van optimale benutting van het hemelwater is er gekozen voor het opvangen van het hemelwater van het gehele dak (uitgevoerd met kunststof dakbedekking) aan de achterzijde van het object. Aan deze achterzijde zijn zeer fraaie verticale cortenstalen opvanggoten geconstrueerd, die uitmonden in een open horizontale goot.

Op deze wijze wordt, op een visueel aantrekkelijke en ecologisch verantwoorde manier, het water afgevoerd naar de nabijgelegen ECO-zone.

Locatie: Heerlen

Onze blogs