Vallei de Brink

Na de nieuwbouw is De Brink in Roosendaal het verpleegtehuis van de toekomst. Met een groter aantal cliënten dat hogere eisen stelt en minder zorgpersoneel dat beschikbaar is, anticipeert het op alle relevante ontwikkelingen met een verpleegtehuis waarin het wonen en welzijn van de bewoner voorop wordt gesteld. Het verpleegtehuis biedt ruimte voor 200 bewoners met een complexe zorgvraag.

Met het oog op de toekomst wordt het hele gebouw voorzien van innovatieve en slimme techniek zoals domotica en robotica. Denk aan zorgrobots, til-liften en slimme camera’s. Daarmee kan de zorg worden verbeterd en wordt de levenskwaliteit van de bewoners vergroot.

Integraal adviseur

Voor De Brink heeft KVMC de rol van integraal adviseur voor de installatietechniek, bouwfysica, duurzaamheid en brandveiligheid. Zo voerde we een duurzaamheidsvariantenonderzoek uit waarbij we naar verschillende mogelijkheden hebben gekeken om het gebouw nog energiezuiniger te maken.

Ook is er gekeken naar het implementeren van een hybride WKO-systeem en hebben we veel aandacht besteed aan de ventilatie van het gebouw. Zodat er met goede ventilatie een aangenaam comfort voor de bewoners kan worden gerealiseerd.

In overleg met de architect hebben we de gebouwhoogte optimaal kunnen afstemmen zodat alle installaties naadloos in het ontwerp kunnen worden toegepast om zo ook aan de architectonische wensen en eisen te voldoen.

Optimalisatie van bouwconstructie voor duurzaamheid

De constructie van het nieuwe gebouw zal hoofdzakelijk bestaan uit betonnen vloeren en kolommen, waardoor er weinig dragende elementen nodig zijn in de gevel. Dit biedt de mogelijkheid om duurzamere materialen toe te passen, zoals houtskeletbouw met minerale wol isolatie en minerale strips als gevelafwerking.

De sloopwerkzaamheden van het oude verpleeghuis De Brink zijn al van start. Na de bouwvak van 2024 start de ontwikkeling van de nieuwbouw.

 

Locatie: Roosendaal Opdrachtgever: Groenhuysen Ontwerp: CB5

Onze blogs