Wij gaan op vakantie!  Week 31 en 32 heeft KVMC een collectieve vakantiesluiting

Herontwikkeling V&D Roosendaal

Roosenboom brengt innovatieve houtbouw naar voormalige V&D Locatie

Een groot gedeelte van de voormalige V&D locatie in Roosendaal wordt getransformeerd tot woonruimte. KVMC heeft de opdracht verworven om voor dit project integraal advies uit te brengen wat betreft installatietechniek, bouwfysica, energie & duurzaamheid en brandveiligheid.

Bij de herontwikkeling van het pand wordt grootschalig gebruik gemaakt van houten materialen. De nieuwe appartementencomplexen zullen voornamelijk bestaan uit Cross Laminated Timber, oftewel kruislaaghout, een innovatief bouwmateriaal van hout. Hierdoor wordt een jaarlijkse CO20-reductie verwacht van 20.300 ton. Dat komt overeen met de besparing van het jaarlijkse elektriciteitsgebruik van 3.500 huishoudens. Roosenboom, de naam van het ontwikkelingsproject, is een knipoog naar het houtgebruik en de stad Roosendaal.

Naast de omliggende winkels, de gedeelde faciliteiten en de werkruimtes wordt de begane grond voornamelijk ingezet voor ondersteunende functies, zoals parkeergelegenheid, bergingen en een fietsenstalling. De verdiepingen rond het groen ingerichte, publiek toegankelijke woondek worden gebruikt voor wonen. In totaal zullen ongeveer honderdzeventig woningen worden gerealiseerd, variërend in grootte en indeling.

Een aantal van deze woningen is levensloopbestendig en specifiek ontworpen voor ouderen. Deze woningen zullen een gezamenlijke woonkamer hebben die uitkomt op het woondek. Met deze diversiteit aan woningtypes streeft de herontwikkeling naar een mix die geschikt is voor starters, senioren, gezinnen en alleenstaanden.

Locatie: Roosendaal Opdrachtgever: Van Omme & De Groot en Achmea RE Ontwerp: Common Affair Functie: Woningen en commerciële ruimte

Onze blogs