Waldorp Triple Den Haag

Vernieuwend woonconcept

In opdracht van Bond Development en StudioBouwhaven is KVMC gestart met het installatietechnische en bouwfysische ontwerp van de Waldorp Triple in Den Haag.

De Waldorp Triple is een vernieuwend woonconcept voor studenten, starters, expats maar ook de oudere alleenstaande of stellen en zal de creatieve ‘vibe’ in het gebied versterken. Het toonaangevende Paul de Ruiter Architects is geselecteerd om een passend ontwerp te maken. De plek is er voor iedereen bestemd die behoefte heeft aan een levendige stadsmilieu en een compacte moderne goed uitgeruste woning die snel te betrekken is.

Met de Waldorp Triple ontstaat een multifunctioneel centrum met een mix van wonen, voorzieningen en stedelijke bedrijvigheid met station Hollands Spoor als (inter)nationale toegangspoort tot de stad. Het stationsgebied wordt zo een overzichtelijk, aantrekkelijk en veilig gebied voor iedereen; zowel voor de dagelijkse passanten (bewoners, reizigers, werkenden, studenten) als de eenmalige bezoeker (zakelijk en toerisme).

Levendige plint t/m station entree

Met de ontwikkeling van de drie woontorens tussen het spoor en de Waldorpstraat die hoog boven de Megastores en het spoor uitkomen wordt, naast de woningen, een plint gecreëerd met lichte horeca en dubbelfuncties zoals werkplaatsen met verkoop van producten. Zo ontstaat er een levendige plint waar ook ’s avonds veilig van of naar het station gelopen kan worden en die in verbinding staat met het nieuw te ontwikkeling stationsplein (deelproject 1) aan de Laakhavenzijde. De plint met de variëteit aan werk, winkeltjes, horeca en een groot plein zorgt voor veel interactie en biedt een ontmoetingsplaats voor de bewoners uit de buurt.

Naar verwachting zal de eerste paal halverwege 2017 de grond in gaan!

Locatie: Den Haag

Onze blogs