Wij gaan op vakantie!  Week 31 en 32 heeft KVMC een collectieve vakantiesluiting

WesterToren Innovation Centre

WesterToren Innovation Centre, gelegen aan de Onderwijsboulevard, is een multi-tennant kantoor met een vloeroppervlak van 725 m². Het kantoor is door middel van een loopbrug verbonden met de laboratoria van de HAS Den Bosch.

Het kantoor was casco opgeleverd met alleen de primaire voorzieningen voor eenvoudig kantoorgebruik. Speciaal aan het kantoor zijn de grote glaspartijen rondom en de open parkeerlaag onder het gebouw.

KVMC heeft voor WesterToren Innovation Centre in het voorontwerp de verschillende mogelijke systemen met de daarbij behorende investeringen, de voor- en nadelen en de haalbaarheid van energiebesparende maatregelen onderzocht.

Gekozen is voor een klimaatplafond voor verwarming en koeling in combinatie met convectoren in een mini doorlopende omkasting waar de koudeval van het glas mee wordt voorkomen. Met deze installatie wordt een klimaat gerealiseerd met nul temperatuuroverschrijdingsuren.

Verdere energiebesparende maatregelen zijn o.a. TL5 verlichting, schakeling van verlichting en temperatuur met aanwezigheidssensor, dimmen van verlichting met tastsensoren en daglichtregeling. Temperaturen en lichtschakelingen worden op de visualisatie bij de receptie weergegeven, middels een Konnex bussysteem.

Gedurende de uitvoering heeft KVMC erop toegezien dat overeengekomen prestaties gehaald zouden worden. Bijzonder hierbij is de zeer korte voorbereidings- en realisatietijd.

Locatie: Den Bosch

Onze blogs