“Het is hier serieus en gezellig tegelijk”

Bjorn (25) komt bij KVMC binnen als een stille jongen. Hij rondt gaandeweg zijn studie af en krijgt meer verantwoordelijkheid. Dat geeft hem zelfvertrouwen. Hij voelt zich al snel meer op zijn gemakt en dat zorgt ervoor dat hij zijn kennis meer en meer inzet.

“Ik werk bij KVMC als technisch tekenaar en BIM-engineer. Een technisch tekenaar ontwerpt een gebouw samen met een architect en constructeur. Dat betekent dat ik belangrijke componenten, die je in een gebouw niet ziet, plaats in een tekening die ik krijg aangeleverd. Denk aan rioleringsleidingen voor het toilet, keukenblok of wasmachine, waterleidingen, airco en frisse lucht in de woning. Een BIM-engineer berekent hoe groot iets moet worden. Hoe warm wordt het in een ruimte, hoeveel koelvermogen is er nodig? Meer rekenen dan tekenen.”

Aan de studie
Bjorn heeft het werk van huis uit meegekregen, zijn vader zit in hetzelfde vak. Toch was het voor Bjorn niet direct duidelijk welke studierichting hij op zou gaan. “Ik had net twee studies achter de rug, maar niet afgemaakt. Het moest in elk geval een studie worden met veel praktijk. Toen ben ik met een detacheringsbureau gaan zoeken naar een bedrijf waar ik mocht werken en leren tegelijk. Zo kwam KVMC op mijn pad. Ik had het eerste sollicitatiegesprek gehad en kort daarna voelde ik: hier ga ik aan de slag.

Dat werd een baan bij KVMC én een studie middelbare installatietechniek werktuigbouwkunde. Bjorn: “Vorig jaar ben ik na drie jaar afgestudeerd en haalde ik mijn diploma. De collega’s hier gaven mij een steunende bijdrage, ik kon er altijd terecht met vragen. Mijn kennis groeide waardoor ik gemakkelijker kon meepraten.

Ontwikkeling
Ik kwam binnen als een vrij stille jongen. Ook was ik vrij serieus en leergierig en was ik altijd bezig met ‘goed meekrijgen wat de bedoeling is’. Ik werd steeds iets losser. Zo groeide ik ook binnen het team. Ik ontwikkel mezelf op technisch vlak, zodat ik steeds beter weet waar ik mee bezig ben. Ik durf te zeggen wat er op papier moet komen, ik durf de discussie aan te gaan. Uiteindelijk word ik steeds communicatiever in het werk.

Bjorn van de Vaart

“Ik heb bij KVMC vooral het vertrouwen gekregen dat het goedkomt”

Tofste project
Het tofste project waar ik aan gewerkt heb is het project Kademeesters. Hier kreeg ik zelf de leiding over het project. Bij dit project ging het om een bestaand pand dat gerenoveerd werd en daarnaast werd een nieuw pand gebouwd. De riolering mochten mijn collega en ik ontwerpen. Ik maakte de tekening van de riolering voor de installateur. Hier ervaarde ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Alles wat ik graag doe, kwam terug in dit project: communicatie, overleggen, sparren met de klant en met andere installateurs aan tafel zitten. Samen kijken wat er goed gaat en wat minder. Mijn ambitie is al vanaf het begin af aan adviseur worden. De technische kant vind ik leuk, maar waar ik echt naar toe wil werken is de communicatieve kant, met mensen om tafel. Wat zijn hun verwachtingen? Waar willen ze naar toe werken binnen een project? Direct een oplossing kunnen bieden.

Vertrouwen
Ik heb bij KVMC vooral het vertrouwen gekregen dat het goedkomt als je met mensen gaat werken die om jou en om het werk geven. Het hoeft niet allemaal alleen, samen komen we er wel uit. Het is echt een team hier. Je werkt samen aan meerdere projecten. Soms botst dat, maar het zorgt er wel voor dat je heel hecht wordt. Het scheelt dat we samen op één grote verdieping zitten.

Familiesfeer
Ik heb het nooit gehad met een nummertje zijn binnen een groot bedrijf. Hier heb ik het gevoel bij een familiebedrijf binnen te komen, hier lang te blijven zitten. De familiesfeer heeft me binnengehaald bij KVMC. Ik voelde me al snel op mijn gemak. Ook door de begeleiding die ik kreeg van mijn collega’s. Ik werd uitgedaagd om mijn kennis toe te passen en in te zetten. We houden elkaar scherp. Het is gezellig en serieus tegelijk. Dat zorgt voor een hoge productie.

Geen stil kantoor
Ik kan het goed vinden met mijn collega’s, tijdens het werken en daarbuiten. Er is geen dag waarop ik last heb van mijn collega’s om me heen. Ik heb ook geen behoefte aan een stil kantoor. Met elkaar gaan we ieder jaar naar Live at Wantij, bowlen, karten en varen. Elke vrijdagmiddag lunchen we buiten de deur. Dat is zo’n ‘onder-ons’ momentje. Dan hebben we het over het weekend en wat de plannen zijn.

Droomhuis
Mijn voorkeur gaat uit naar een huis waarbij ik vol van de natuur kan genieten. Met veel glas en uitzicht op de natuur. Zo groen mogelijk en zo min mogelijk uitstoot. Het liefst met zonnepanelen en een warmtepomp.”

Naam: Bjorn van de Vaart
Leeftijd: 25
Woonplaats: ’s Gravendeel
Toekomstig droomhuis: midden in de natuur met veel glas én van het gas af

Onze blogs