BREEAM Very Good voor Port City IV 

BREEAM Very Good voor Port City IV

Port City IV, het nog ontbrekende vierde kantoorgebouw voor maritieme en industriële bedrijven, gaat gebouwd worden. Hiertoe zijn Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers en het Havenbedrijf Rotterdam een samenwerkingsovereenkomst aangegaan.

Het kantoorgebouw zal bestaan uit circa 7.500 m² verhuurbaar vloeroppervlak en circa 180 parkeerplaatsen onder een wandelpromenade. Van Omme & De Groot richt zich in eerste instantie op een of twee grote kantoorgebruikers uit de maritieme en/of industriesector. Grote open vloervelden, een mooi uitzicht op de Waalhaven, goede bereikbaarheid en openbaar vervoer, energiezuinig, representatief en met oog voor de Rotterdamse mentaliteit. Dit zijn de aspecten die bij de realisatie van Port City IV een rol spelen. Voor het project zal een BREEAM Very Good oplevercertificaat worden aangevraagd.

KVMC is door Van Omme & De Groot ingeschakeld om diverse werkzaamheden ten aanzien van de BREEAM voor hen uithanden te nemen. Zo zal KVMC ondersteunen bij de prestatie borging (MAN 1). Middels het zogenaamde commissioningsmanagement zullen wij zorgen dat de volledige bewijs klopt voor het verkrijgen van deze credit. Daarnaast zal KVMC aanvullende onderzoeken doen om een extra besparing van 20% CO2 ten opzichte van de referentiesituatie. Tevens ondersteunen wij het ontwerpteam bij de overige installatietechnisch gerelateerde credits zoals deze conform de BREEAM worden bepaald.

Onze blogs