De Nieuwe Hallen 

Industrieel erfgoed ensemble wordt dynamisch woon- en werkgebied

Het project, genaamd De Nieuwe Hallen, is ontworpen door Mei Architects en ingenieursbureau KVMC is verantwoordelijk voor een integraal ontwerp op het gebied van installatietechniek, bouwfysica, brandveiligheid en duurzaamheid.

Voor de Nieuwe Hallen ontwikkelde Mei architects and planners dit plan voor een dynamisch en gezond woon- en werkklimaat voor Haagse ondernemers en internationaal georiënteerde bedrijvigheid. Het plan sluit aan bij het historische gebruik en de bestaande kwaliteit van het industrieel erfgoed ensemble en bij het innovatieve karakter van De Binckhorst. Het programma wordt aangevuld met horeca en kleinschalige retail om de levendigheid van het gebied te versterken. Ook voegen we, gefaseerd, een passend woonproduct toe: lofts, 3 generatiewoningen en woon-werk woningen, waarvan 30% sociale huur.
Dankzij de levendige mix van wonen en werken wordt het gebied over de gehele dag geactiveerd. Het specifieke karakter van De Nieuwe Hallen, de levendige mix van bedrijvigheid en wonen tegen een decor van uniek industrieel erfgoed, zal een groep mensen met dezelfde mindset aantrekken, en daarmee een ‘community’ vormen.

In deze fase is het ontwerpteam gestart met de verdere uitwerking van de eerste twee torens.

Onze blogs