De salderingsregeling is verlengd tot 2023! 

Goed nieuws: De salderingsregeling is verlengd tot 2023!

Heeft u zonnepanelen? Dan hebben we goed nieuws. Minister Kamp heeft via een kamerbrief bekendgemaakt dat de huidige salderingsregeling tot ten minste 2023 gehandhaafd blijft.

Wat is salderen, wat is dat ook alweer?

Als u zonnepanelen heeft zijn er waarschijnlijk momenten dat uw energieproductie hoger is dan uw stroombehoefte. U levert op die momenten stroom terug aan het net. Via de salderingsrekening wordt de teruggeleverde stroom een op een verrekend met de door u afgenomen stroom. Hierdoor bespaart u per kwh die u teruglevert en later weer extra gebruikt net zoveel als per kwh die u direct zelf benut.

Duurzame advisering in uw project?

Veel mensen praten erover, wij zorgen dat het gebeurt. Dit doen wij door te ontwerpen vanuit een duurzame grondhouding, duurzame technologie toe te passen in onze ontwerpen en door helder te communiceren over kosten en haalbaarheid. Comfortabele, gezonde en flexibele gebouwen en installaties zijn nodig om de toekomst duurzaam in te vullen. Hierbij kijken we niet alleen op gebouwniveau, ook de directe omgeving wordt hierbij beschouwd om te kijken of met lokale mogelijkheden de duurzaamheid verstrekt kan worden.

Daarvoor werken wij samen, veelal in projecten maar ook daarbuiten (bijvoorbeeld in de Dutch Green Building Council) om met alle stakeholders in de gebouwde omgeving duurzaamheid verder te ontwikkelen en in de praktijk te brengen. Maar ook nieuwe samenwerkingsvormen en vernieuwing in contract- en projectvormen helpen mee om echt te vernieuwen en te verduurzamen.

Onze mensen zijn op de hoogte van de meest up-to-date technologieën. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheidslabels en -certificering (o.a. BREEAM). En wij helpen u graag met een korte ‘Quick Scan’ of een verplichte Energie-audit om uw gebouwen, installaties en werkwijze te verduurzamen.

U heeft plannen of ideeën? Neem dan eens vrijblijvend contact met KVMC op!

Onze blogs