Energielabel (EPA-W) 

Energielabel (EPA-W)

Naast het energielabel voor de utiliteitsbouw, kunt u bij KVMC ook terecht voor de energielabels voor woningbouw. Energieprestatie van woningen is sinds de laatste jaren steeds meer onder de aandacht gekomen.

Men is bewuster geworden van energiegebruik, energieprestatie en de effecten hiervan op de eigen portemonnee en het te voeren beleid. Dat geldt voor huiseigenaren, bedrijven, vastgoedbezitters, woningcorporaties en overheid. Bij een transactie (verkoop- en verhuurmomenten) van woningen is het sinds 2008 verplicht om een energielabel te laten opstellen. Op het moment dat de woningen van bewoner wisselt, dient de verkoper of verhuurder het energielabel te overhandigen aan de nieuwe eigenaar of nieuwe huurder. Het zal niet lang meer duren tot er niet meer van deze wettelijke plicht afgeweken mag worden en de overheid sancties gaat verbinden aan het ontbreken van het energielabel bij transport, of transport kan niet meer plaatsvinden zonder energielabel.

Projecten

KVMC verzorgt ook EPA projecten met grote volumes woningen en/of complexen voor bijvoorbeeld woningcorporaties. Dataverzameling van voorraadbeheer met als doel inzicht te krijgen in de energetische kwaliteit van het bezit, bepalen van huurprijzen via het woning waardering systeem (WWS) en regelmatig bij mutatie. Maar ook bij onderhoud en renovatie spelen energiebesparende maatregelen een rol. Het combineren van groot onderhoud met energetische verbeteringen, vaststellen van scenarios en uiteindelijke realisatie. Door onze integrale kennis kunnen wij u hiermee uitstekend van dienst zijn!

Bent u geïnteresseerd, wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Onze blogs